StoryEditorOCM
OstaloDo jedan iza ponoći

Petak je dan za muzej: 3D mapping, livestreaming, glazba, hrana i kuhano vino... i još puno toga čeka vas na šibenskoj Noći muzeja

1. veljače 2019. - 09:31

Muzej grada Šibenika i ove će se godine uključiti u manifestaciju Noć muzeja, pa će tako u petak, 1. veljače, svoja vrata građanima otvoriti sve do jedan sat poslije ponoći.

"Muzeji – inovacije i digitalna budućnost" tema je ovogodišnje Noći, a šibenski muzealci javnosti će pokazati kako i oni kreativno i inovativno promišljaju o baštini koju čuvaju, te su odlučili koristiti se različitim digitalnim platformama i aplikacijama kako bi privukli još više, osobito, mlađe publike. Naime, Muzej grada Šibenika od sada se može pohvaliti mobilnom aplikacijom audiovodičem, s kojom posjetitelji mogu besplatno razgledati stalni postav uz stručno vodstvo. Aplikacija će biti predstavljena upravo u Noći muzeja, a posjetitelji će je na svoj pametni mobitel moći skinuti na ulasku u muzej.

Izlet na Skradinski buk

Program, inače, počinje već u prijepodnevnim satima besplatnim, trosatnim, izletom na Skradinski buk u NP-u Krka, čime šibenski muzej nastavlja tradiciju organiziranog obilaska značajnih arheoloških i etnografskih lokaliteta i sadržaja u okolici Šibenika.

Uz razgledavanje stalnog postava i izložbu "Brodolom Mijoka – probuđena tajna Murterskog mora" u dvorani za povremena izlaganja, radionice za djecu i predavanja, šibenski muzej pobrinuo se za još digitalnih sadržaja i interaktivnih videoprojekcija.

Među ostalim, sva događanja te večeri moći će se livestreamingom pratiti na Facebook stranici muzeja, a održat će se i 3D mapping ispred ulaza u muzej.

Noć muzeja u Šibeniku održava se već 11 godina, a 2008. godine dobili su i nagradu Hrvatskog muzejskog društva za najbolji program. Lani je u toj noći šibenski muzej posjetilo oko 3000 ljudi, a posjetitelja, uvjereni su muzealci, neće nedostajati ni ove godine.

Kao i prethodnih godina, dodatni mamac su kuhano vino i gastronomska ponuda, za koju će se i ove godine pobrinuti ekipa emisije Gurmanske ćakule s lokalne televizije, sve začinjeno glazbom u izvedbi Mate Skračić Adaptive Quarteta.

20. travanj 2024 06:40