StoryEditorOCM
OstaloHNK u Šibeniku

Rođendanski talk show: U 'Teatarskoj ćakuli' zvijezde Goran Višnjić i Vinko Brešan

18. siječnja 2019. - 12:31

Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku svoju 149. obljetnicu obilježit će zanimljivom "Teatarskom ćakulom" i gostovanjem Kazališta "Moruzgva & Ludens", koje će hit predstavom "Brodolomke" razveseliti Šibenčanke 29. siječnja, upravo na rođendan teatra.

Spomenuta "Ćakula" na kazališnoj će pozornici 22. siječnja okupiti zanimljive goste. Glumac Goran Višnjić, koji je na istim daskama koje život znače napravio prve glumačke korake pričat će, uz ostalo, i o svojoj hollywoodskoj karijeri, pridružit će mu se kolega Toni Gojanović, koji se na filmsku scenu vratio nakon prve HBO-ove serije u regiji "Uspjeh", a onda i filma "Karaula". Bit će interesantno čuti i što o svojim redateljskim projektima kaže Vinko Brešan, te kako je budućnost kazališta zamislio Jakov Bilić, novi ravnatelj HNK u Šibeniku. I šibenski poteštat Željko Burić "ćakulat" će o kazalištu i otkriti kakvu ulogu grad ima u toj priči.

 

Program je zamišljen u formi talk showa kojim će "broditi" moderator Nikola Urukalo. Na sam Dan HNK u Šibeniku, 29. siječnja, stižu "brodolomke" Ecija Ojdanić, Anita Matić Delić, Daria Lorenci, Sanja Milardović i Luka Petrušić, a svi koji hvaljeni dramski komad redatelja Krešimira Dolenčića nisu pogledali taj dan, moći će to napraviti 30. siječnja, kada je najavljena repriza hit predstave "Brodolomke".

Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku, inače, svoja vrata publici otvorilo je davnog 29. siječnja 1870. godine. Izgradnja ove lijepe barokne građevine, u to vrijeme, s 500 sjedećih mjesta, najveće i najljepše u Hrvatskoj, počela je još 1864. godine, prema projektu Trogiranina Josipa Slade. Prva je to i jedina kazališna zgrada u Hrvatskoj čiju izgradnju nije financirala država, već 28 dioničara, građana Šibenika.

19. travanj 2024 02:45