StoryEditorOCM
OstaloBajke Karmen Bezbradice u Dječjem tjednu

Za sretan kraj najvažnije je prijateljstvo!

Piše i snima Marija Lončar
6. listopada 2018. - 20:21

Ako pitate Karmen Bezbradicu, koja kao volonterka u šibenskoj Gradskoj knjižnici 'Juraj Šižgorić' vodi pričaonice i radionice za najmlađe, vole li djeca bajke i u današnje digitalno doba, odgovor je možda pomalo i neočekivan.

Nikakve igrice, tableti i mobiteli ne mogu zamijeniti pripovijedanje uživo, a koliko u tomu mogu uživati pokazala je i najnovija "Bajkaonica" koju je u suradnji s Karmen, organiziralo šibensko Društvo "Naša djeca" u sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna.

- Priče pričam kao volonterka već pet-šet godina kada sam počela pisati i priče za djecu. Po struci sam komunikologinja, diplomirala sam na Zadarskom sveučilištu, a radim i kao turistički vodič, pa je to možda najbliža poveznica s pripovijedanjem. Zbog želje da pripovijedam išla sam i na Međunarodnu školu pripovijedanja u Engleskoj i trudim se ta znanja prenositi u svojim pričaonicama i radionicama. U knjižnici to intenzivno radim posljednje dvije godine, a vjerujem da će se ta suradnja nastaviti i u ovoj sezoni - govori Karmen dok otkriva kako očekuje da će se u sljedećoj godini objaviti i svoju prvu knjigu priča za djecu.

Njezine pričaonice u knjižnici sve su popularnije među djecom, pa se njihov broj stalno povećava, a neka od njih postali su i redoviti polaznici.


- Djeca vole priče, to im je blisko, a moj je cilj da ih potaknem i na čitanje te da što više razvijaju svoju maštu - ističe Karmen.


U igraonici šibenske knjižnice tako se okupilo desetak učenika trećeg razreda OŠ Fausta Vrančića koji su uz vješto vođenje ove volonterke izmislili svoju priču. Pomogla im je u tomu i društvena igra Ćiri-biri-bajka, ali su dječja mašta i kreativnost ipak bili najvažniji. A kako i priliči svakoj bajci, i ova šibenska imala je sretan kraj, a za to su najvažniji druženje i prijateljstvo, poručili su šibenski mališani.

26. travanj 2024 16:41