StoryEditorOCM
OstaloVečer za pamćenje

Borna Šercar i  njegova Jazziana Croatica oduševili publiku na Tvrđavi Barone (FOTO)

Piše Šibenski.hr
17. kolovoza 2018. - 15:03

Ugođaj ljetne večeri na Tvrđavi Barone inače je teško opisati, a kad se tome pridoda i vrhunska glazbena fuzija koju su sinoć priredili Borna Šercar's Jazziana Croatica, riječi padaju u vodu. Čini se da je Tvrđava postala premala, ili je ljubitelja jazza u Šibeniku jako puno. Tražila se stolica više, a tribine su bile popunjene do zadnjeg mjesta, što Šibenčanima, što njihovim gostima.

Četvorica vrhunskih glazbenika Vojkan Jocić (saksofon), Hrvoje Galler (klavijature), Elvis Penava (gitara), predvođeni Bornom Šercarom, bubnjarom i osnivačem sastava, pozdravili su publiku riječima da je užitak svirati na mjestu posebnom kao Tvrđava Barone, te su počeli izvoditi skladbe među kojima su se našle Bora, Klek's Witches, Sunken Ships, Imotska elegija.

Uvod u svirku činile su kratke priče koje su inspirirale nastanak skladbi, dok je zaključak svake od njih bio pljesak publike. Set je završen glazbenom najavom albuma koji je trenutno u pripremi, Rise After Fall, istoimenom skladbom, nakon kojeg je uslijedio dugotrajan pljesak koji sastav izmamio na bis. Bila je to točka na i koncertnoj večeri u kojoj je četvorka Jazziane Croatice još jednom pokazala svoje umijeće solo izvedbama na svojim instrumentima.

Kratki je to uvid u ono što nas očekuje od Borne Šercars's Jazziane Croatice, a sudeći po onom što je publika imala prilike čuti, čeka nas još jedno uzbudljivo glazbeno putovanje hrvatskom tradicijom u novom, suvremenom, jazz ruhu.

Sezona na Tvrđavi Barone nastavlja se filmskim programom Srijedom po svijetu, u sklopu kojeg se očekuju još tri vrhunska filmska ostvarenja, te programu Strane B koji se nastavlja i u rujnu.

 
 

24. travanj 2024 22:31