StoryEditorOCM
OstaloTvrđava sv. Mihovila

Šibenska narodna glazba proslavila 170. rođendan i razgalila publiku. Gost iznenađenja Goran Višnjić (FOTO)

Piše M. L.
29. lipnja 2018. - 11:06

Šibenska narodna glazba pod dirigentskom palicom Damira Marušića održala je svoj slavljenički koncert na Tvrđavi sv. Mihovila u povodu 170. rođendana. Glazbarima je rođendan čestitao i šibenski gradonačelnik Željko Burić, a glazbarima je svakako najbolje "sjelo" njegovo obećanje kako ŠNG može računati na više proračunskih kuna. Glazba je, uz šibensko Kolo, gradska kulturna institucija te oboje zaslužuju i veću financijsku potporu, svečano je najavio Burić.

Čestitke im je uputio i državni tajnik u Ministarstvu kulture Ivica Poljičak.

U programu koji je vodio Nikola Urukalo, publika je uživala od početka do kraja, unatoč buri koja je večer na tvrđavi poprilično razhladila. No, čini se da je gledatelje grijala svirka glazbara, a raznovrsnim programom u kojem je bilo filmske glazbe iz Kuma, Pirata s Kariba, Flashdance, Jamesa Bonda, grupe Pink Floyda, Bee Geesa, ali i Richarda Straussa te puno, puno Arsena Dedića, najpoznatijeg glazbara kojemu su se tako šibenski glazbari obilježili 80. godinu rođenja, ŠNG predstvila je još jednom širok raspon svojih mogućnosti izvedbe.

Kao solisti nastupili su Nera Gojanović, Vojislav Marković, Marko Ramljak, Nino Nimac, Stjepan Skenderović, Mario Huljev, a pljesak kojima je publika nagradila njihove izvedbe teško bi odgonetnuo čiji im se nastup više svidio.

Poseban gost koncerta bio je šibenski glumac s hollywoodskom adresom Goran Višnjić koji se glazbarima pridružio na kraju koncerta govoreći Arsenove stihove Ne daj se, Ines. 

Večer pod zvijezdama završila je još jednom Arsenovom pjesmom - Kad se male ruke slože... iz dječjeg filma Vlak u snijegu.

 


20. travanj 2024 04:30