StoryEditorOCM
Ostalo58. MDF danas donosi

Crvenkapica u kazalištu, Slovenci na ljetnoj, a Vampirko na Gorici

Piše Šibenski.hr
20. lipnja 2018. - 18:41

 
 
 
Evo što ovoga utorka, 19. lipnja možete pogledati na 58. MDF-u od onih službenih programa u kazalištu, na ljetnoj i na Gorici do programa po ulicama i trgovima. Vjerujemo da ćete i ovaj put naći ponešto zanimljivo i zabavno:
 
Trg Pavla Šubića I.
18.30 sati, RITMIČKE ČAROLIJE
- Gimnastički klub Šibenik – Dalmacija
 
Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku
19 sati, CRVENKAPICA
Gradsko kazalište Joza Ivakić / Dječje kazalište Branko Mihaljević, Vinkovci / Osijek
Vjekoslav Janković i Vladimir Andrić
Mjuzikl Crvenkapica zasigurno je najraskošnija dječja predstava u stotinu godina dugoj kazališnoj tradiciji grada Vinkovaca. Originalna glazba, sedamnaest dječjih songova, i mladi akademski glumci jamstvo su da će ovaj mjuzikl djecu, ali i odrasle, povesti na prekrasno glazbeno putovanje kroz šumu do bakine kućice.
Trajanje: 40 minuta / Uzrast: 4+
 
Trg Ivana Gorana Kovačića, NOVA SCENA
19.15 sati, THE SHOWMAN

Guga Morales, Brazil
 
Perivoj Roberta Visianija
20 do 23 sata, Gargot D'Imaginacio
Guixot de 8,Španjolska
Guixot de 8 katalonska je grupa koja je igru pretvorila u uličnu predstavu. Njihove interaktivne igračke napravljene su od recikliranih materijala a igre su osmislili sami. Zanimljivo je napomenuti da je ova kreativna grupa igru s recikliranim materijalima započela prije gotovo tri desetljeća, puno prije negoli je svijet počeo razmišljati o reciklaži i otpadnom materijalu kao kreativnom elementu. Kuriozitet je i to da su članovi grupe za vrijeme Domovinskog rata posjetili izbjeglički kamp u blizini Šibenika i da su dojmovi s toga posjeta ostavili traga i na njihovom kreativnom radu.

Trg Ivana Gorana Kovačića, NOVA SCENA
20 sati, Večer lutkarskih igrokaza šibenskih dječjih vrtića
 
Stara gradska jezgra
20.15 sati, NOJEVI
Teatro Pavana, Nizozemska
 
Ljetna pozornica  / Trg Republike Hrvatske
21 sat, PETER KUŠTER
Slovensko narodno gledališče Nova Gorica, Slovenija
The Tiger Lilies, Julian Crouch, Phelim McDermot
Glazbena igra kultne londonske skupine Tiger Lillies preradba je svjetski poznate dječje slikovnice Peter Kušter njemačkoga psihijatra, pjesnika i spisatelja Heinricha Hoffmanna. Neobična predstava, namijenjena odraslima i mladeži, kombinira slavne priče s inspirativnom estetikom iznimne glazbene interpretacije, obećavajući uzbudljiv kazališni komad.
Trajanje: 90 minuta / Uzrast: 14+
 
Filmski program, Gorica
21.15 sati, VAMPIRKO
Sinkronizirano, trajanje: 82 minute
Dječak Antun dobiva priliku upoznati pravog mladog vampira Rudija i njegovu sestricu Anu. Rudi se pokazao kao drag i ljubazan te ubrzo postaju prijatelji, ali kako će Antun roditeljima objasniti neobičnosti vezane uz Rudija – otrcani crni plašt koji nikada ne skida i koji k tome neobično zaudara, zašto dolazi u sitne noćne sate i zašto stalno rukom pokriva usta.
 
Trg kralja Držislava, ispred HNK u Šibeniku
21.45 sati, THE SHOWMAN
Guga Morales, Brazil

 
 

25. travanj 2024 23:06