StoryEditorOCM
OstaloTraži se ravnatelj/ica

Kazališno vijeće konačno raspisalo novi natječaj za "nasljednika" Maje Trlaje

Piše Šibenski.hr
18. lipnja 2018. - 16:28


Danas je u održana 6. sjednici Kazališnog vijeća te je donesena odluku o raspisivanju natječaja za imenovanje ravnatelja Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku.

Podsjetimo, Kazališno vijeće već je bilo raspisalo natječaj za izbor prvog čovjeka šibenskog teatra, budući da sadašnjoj ravanteljici Maji Trlaji krajem godine ističe mandat, a za novi, kako je više puta i javno ponovila, neće se javiti. Raspisivanje tog natječaja, inače, bio je tada prvi potez Kazališnog vijeća u novom sazivu na čelu s HDZ-ovom Anitom Škugor Kodžoman, voditeljicom područne službe Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje u Šibeniku i ljubiteljicom kulture i umjetnosti. No, vrlo brzo bio je poništen, jer je Kazališno vijeće "previdjelo" kako statut kazališta nije usklađen s dokumetnima s kojima je trebao biti usklađen.

Poništenjem tog natječaja "izvisila" je aktivna, svestrana i sve prisutna Zdenka Bilušić, likovna pedagoginja, voditeljica Centra za vizualnu kulturu mladih šibenske knjižnice, predsjednica MH u Šibeniku, tada i predsjednica Kulturnog vijeća Šibenika, ilustratorica, autorica slikovnica, ali i HDZ-ova vijećnica u Županijskoj skupštini itd. koja se na taj natječaj jedina prijavila. I dok je natječaj službeno bio poništen, neslužbeno se govorilo kako je Bilušić ostala na suhom, premda je imala veliku podršku Anite Škugor Kodžoman, jer u gradskoj upravi za ravnatelja kazališta žele Srećka Šestana, Šibenčanina koji je svojedobno bio pomoćnik ministra kulture Bože Biškupića, a posljednjih godina vodi karlovačko kalzalište Zorin dom.

Za ravnatelja HNK u Šibeniku, inače, može biti imenovana osoba koja uz opće zakonske uvjete ispunjava i sljedeće uvjete:
-završen preddiplomski i diplomski sveučilišni ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij s područja društvenog, humanističkog usmjerenja ili s područja scenske umjetnosti
- podnijeti programski i financijski okvir za četverogodišnje razdoblje
- pet godina radnog iskustva u struci

Uz prijavu kandidati obavezno moraju priložiti u izvorniku ili ovjerenom presliku:
- uvjerenje o stručnoj spremi ili diplomu
- domovnicu
- potvrdu o ne vođenju kaznenog postupka ne starijoj od šest mjeseci
- potvrdu HZMO o radnom stažu

Za vrijeme natječajnog roka svakom kandidatu biti će osiguran uvid u utvrđeni Programski i financijski okvir Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku, za razdoblje 2019. do 2022. godine, kao i Izvješće o poslovanju i ostvarenom programu te kadrovske i financijske pokazatelje, svakim radnim danom tijekom trajanja natječaja u Uredu računovodstva tajništvu HNK u Šibeniku od 12 do 14 sati.

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od objave Natječaja u dnevnom tisku, odnosno u Narodnim novinama, s naznakom "Za natječaj" na adresu: Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku, Kralja Zvonimira 1, 22000 Šibenik.
Nepotpune i nepravodobno podnesene prijave neće se razmatrati.

O rezultatima natječaja kandidati će biti izvješteni u zakonskom roku, stoji u priopćenju koje je potpisala
predsjednica Kazališnog vijeća Anita Škugor Kodžoman.

20. travanj 2024 17:01