StoryEditorOCM
OstaloLudnica oko upisa u festivalske radionice

Roditelji ogorčeni: "Ovo je jadno. Čekamo satima. Sve je isto kao i lani, kao da nismo u 21. stoljeću!"

22. svibnja 2018. - 15:31

Sve je isto kao i lani. Ispred šibenskog kazališta opet gužva, redovi, nervoza i negodovanje roditelja. Počeo je upis u dječje radionice na ovogodišnjem Međunarodnom dječjem festivalu, a u Hrvatskom narodnom kazalištu, premda poučeni i prošlogodišnjim iskustvom kada se za upis u radionice čekalo i nekoliko sati, ništa nisu napravili kako bi se se bolje organizirali i tako pomogli roditeljima.  

-Ovo je nevjerojatno. Jadno. Kao da nismo u 21. stoljeću. Zašto upis nije mogao biti preko interneta, on-line ili da prijave šaljemo na neku e-mail adresu. Upis je počeo u 10 sati, a mnogi od nas došli su već oko 8 sati. Tko zna kada ću doći na red, a imamo i mi obveza, radimo i ne možemo baš u redu stajati dva ili tri sata – govori iznervirana jedna mama .

-Ja sam ovdje od 9 sati. Došla sam ranije da što prije dođem na red, jer se radionice brzo popune zbog ograničenog broja djece koje mogu primiti, pa mi je važno da dijete upišem u onu radionicu koja mu se sviđa – dodaje druga.

Ove godine održat će se 31 radionica, a upisi se i dalje obavljaju "pješke". Ljudi se po troje puštaju u atrij kazališta gdje zaposlenici šibenskog HNK popunjavaju obrasce. Neki su roditelji sami kopirali i popunili obrasce od lani, kao bi sve ubrzali, a jedan tata na svoju je ruku podijelio papirić s brojevima svima koji su čekali.

Iz šibenskog kazališta pak tvrde da su razmišljali kako ubrzati upis i eliminirati čekanje. Ipak od prošle godine do sada ništa učinkovito nisu uspjeli smisliti. Ines Nimac tvrdi kako su u kazalištu razmišljali i o programu za upis preko interneta, ali za to nema novca i puno je komplicirano. Dodala, je kako se djeca iz drugih gradova na radionice mogu prijaviti preko e-maila, no za šibensku djecu, kaže, to nisu mogli napraviti, jer je riječ o daleko većem broju djece.

Upisi traju do 31. svibnja, svakog radnog dana od 10 do 14 sati.
 
 
 


 

26. travanj 2024 12:05