StoryEditorOCM
OstaloKako je počeo rat na mom otoku

Na praizvedbu predstave večeras dolazi i Vinko Brešan

14. svibnja 2018. - 12:23



U Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku večeras u 20 sati održati će se praizvedba predstave "Kako je počeo rat na mom otoku" nastale prema istoimenom, najgledanijem domaćem filmu od osamostaljenja Hrvatske.

Scenarij za film naspisali su Ivo i Vinko Brešan, a za kazališne daske adaptirala ga je Željka Udovičić Pleština.
Redatelj predstave je Dražen Ferenčina, a glume Boris Svrtan, Janko Rakoš, Jakov Bilić, Nenad Cvetko, Franka Klarić, Šime Bubica, Igor Kovač, Nikola Baće i Zoran Gogić.



Nakon predstava "Fine mrtve djevojake" i "Ustav RH", niz "prebacivanja" uspješnih i nagrađivanih filmova u medij kazališta tako se nastavlja, a s obzirom na činjenicu da je u filmu "Kako je počeo rat..." prije 20-ak godina glumilo "pola" Šibenika i da je sniman u vojarni Minerska i u Primoštenu te je nastao iz pera velikog književnika Ive Brešana i u režiji njegova sina, nagrađivanog redatelja Vinka Brešana, veliko zanimanje publike vlada i za predstavu.

Nakon praizvedbe na kojoj se očekuju i mnogi gosti iz Zagreba, a prije svega Vinko Brešan, šibenska publika predstavu će moći pogledati i sljedeća dva dana - 15. i 16. svibnja.
:


 
 
 

24. travanj 2024 10:58