StoryEditorOCM
OstaloSrijeda i petak

Dani smijeha: Posjetitelji šibenskog Kinokluba će se moći smijati uz dva kultna naslova; Formanov film Ljubavi jedne plavuše, te pomaknutog Herzovog Krematora

Piše Šibenski.hr
2. svibnja 2018. - 13:28

Prvi Dani smijeha, filmska manifestacija u organizaciji Kino mreže i Hrvatskog audiovizualnog centra, održat će se od 2. do 6. svibnja 2018. u 22 nezavisna kina diljem Hrvatske.

Dani smijeha obilježavaju se diljem svijeta na razne načine od 1998. godine, no nikada nije kasno pridružiti se. Dani smijeha u Kinoklubu u Muzeju grada Šibenika održat će se u srijedu i petak u 21 sat, i na veliko platno donijet će čehoslovačke klasike.

Hrvatska je mreža neovisnih kinoprikazivača odlučila započeti svoje Dane smijeha s kultnim filmovima svima nam dobro poznate kinematografije - na programu će biti čehoslovačke novovalne komedije kultnih autora Miloša Formana, Jiříja Menzela i Juraja Herza.

Šezdesete godine 20. stoljeća su definitivno bile zlatne godine čehoslovačke kinematografije u kojima su daroviti autori iskoristili liberalnije kulturno ozračje koje je vladalo prije Praškog proljeća kako bi se svojim djelima obračunavali s prošlošću i kritizirali suvremeni život socijalističke im države. Filmovi nastali 60.-ih ostali su i postali kultni i u našoj državi.

Posjetitelji šibenskog Kinokluba će se moći smijati uz dva kultna naslova: Formanov film Ljubavi jedne plavuše, te pomaknutog Herzovog Krematora.

25. travanj 2024 02:19