StoryEditorOCM
OstaloZdravo maleni

Spreman cjelokupni program Dječjeg festivala u Šibeniku; Doznajte kojom predstavom će biti otvoren 58. MDF

27. travnja 2018. - 21:42

Predstavom Gradskog kazališta Zorin doma iz Karlovca 16. lipnja bit će otvoren 58. međunarodni dječji festival u Šibeniku na kojem će, po najavama Festivalskog vijeća, nastupiti više od 700 izvođača i umjetnika iz 18 država svijeta.

Cjelokupni program već je spreman, a građane će s njim i prodajom ulaznica te upisom u radionice upoznati nakon 10. svibnja.
"Međunarodni karakter festivala ove će godine biti još jači, ugostit ćemo ansamble i umjetnike iz 18 zemalja. To su Južna Koreja, Italija, Kina, Njemačka, Poljska, Francuska, Španjolska, Austrija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Brazil, Argentina i zemlje iz našeg regije. Ove godine imat ćemo 24 radionice i 143 programa, a u 15 dana od 16. do 30. lipnja ugostit ćemo više od 700 gostiju", rekla je ravnateljica šibenskoga HNK Maja Trlaja.

Kako je rekla, na svečanom otvorenju ispred Gradske vijećnice ugostit će "Zorin dom" iz Karlovca, kazalište koje je ove godine proslavilo 65 godina rada s djecom. Dodala je da će na pozornici biti više od 40 ljudi, a slično će biti i na zatvaranju.
 
Član Umjetničkog vijeća MDF-a Jasen Boko rekao je kako je lani festival povećao prihod od prodaje ulaznica više od 20 posto, a isto se očekuje i ove godine.

 "Prihod nije najvažniji, ali dovoljno govori o interesu gledatelja za predstave na MDF-u", dodao je Boko.

Voditelj filmskog programa Željko Šturlić najavio je 13 projekcija filmova na skalama na Gorici i pet filmskih radionica.
Šibenski dogradonačelnik Paško Rakić rekao je da je potvrđen i financijski izvještaj MDF-a u koji čvrsto vjeruje.

16. travanj 2024 11:54