StoryEditorOCM
OstaloKorizmeni nastupi

Doznajte gdje će sve nastupiti drniški Gradski pjevački zbor "Neuma"

Piše Šibenski.hr
8. ožujka 2018. - 10:40

Gradski pjevački zbor „Neuma“, kao i prethodnih godina, priprema nekoliko korizmenih nastupa, a prvi od njih održat će se u subotu 10. ožujka 2018. godine u 18 sati u crkvi sv. Petra u Siveriću. U sklopu drniških XVII. Večeri pasionske baštine, zajedno sa Ženskom klapom „Murtela“ iz Dugopolja priređuje koncert pod nazivom Narode moj ljubljeni.

Uz obrade narodnih korizmenih napjeva iz prebogate hrvatske tradicijske baštine, na programu će se naći skladbe suvremenih autora nadahnute korizmenim razdobljem, kao i gregorijanski korali. Ženska klapa „Murtela“, koja u sklopu KUD-a „Pleter“ iz Dugopolja djeluje od 2004. godine, u svom programu predstavit će domaćim slušateljima i skladbe Krste Odaka, jednog od najpoznatijih Siverćana.

Gradski pjevački zbor „Neuma“ iz Drniša osnovan je 2010. godine. Iste godine započinje s redovitim nastupima na Večerima pasionske baštine, a ove godine sedmi put za redom sudjeluje i na Danima kršćanske kulture. Manifestacija je to koja se u korizmenom razdoblju odvija na području triju dalmatinskih županija. Ove godine Gradski pjevački zbor „Neuma“ će sudjelovati na otvaranju šibenskog dijela programa. Koncert pod nazivom Pred Tobom padam nice, na kojem će sudjelovati također i dječji zbor župe sv. Jakova iz Šibenika, Mješoviti katedralni zbor i Gradski komorni orkestar iz Šibenika, održat će se u katedrali sv. Jakova u Šibeniku u subotu 17. ožujka u 19 sati.

Dan poslije, u nedjelju 18. ožujka 2018. godine, Neuma će, također u sklopu Dana kršćanske kulture, održati korizmeni koncert u crkvi Presvetog Otkupitelja (grobnica obitelji Meštrović) u Ružiću. Cjelokupni program započinje u 10:30 dekanatskim križnim putem i svečanom sv. misom u crkvi, nakon koje će uslijediti navedeni koncert (u 12 sati). Poslije koncerta u zgradi Osnovne škole u Otavicama bit će predstavljena izložba Ivan Meštrović i zavičaj.

23. travanj 2024 12:22