StoryEditorOCM
OstaloHUMANITARNA PRIREDBA

Mali Tribunjci glumili i plesali za bolesnu glumicu Jadranku Matković, koja je u teškoj materijalnoj i financijskoj situaciji (FOTO)

Piše Tekst i foto: Ante Talijaš
13. prosinca 2017. - 10:27

U prepunom Kulturnom centru Tribunj, u organizaciji Dramske radionice ovog centra pod vodstvom profesorice Lucije Cvitan, održana je Božićna humanitarna priredba s koje je sav prihod od ulaznica i donacija namijenjen hrvatskoj glumici Jadranki Matković, koja je teško bolesna i u lošoj je financijskoj i materijalnoj situaciji.

Mali tribunjski dječaci i djevojčice iz Dramske radionice na priredbi su razveselili svoje sumještane s dvije predstave i jednom plesnom točkom. Velikom srcu tribunjskih mališana pridružili su se s jednom predstavom članovi šibenskoga Kazališta "Virko", s nekoliko božićnih pjesama, Mješoviti pjevački zbor "Lira" iz Vodica, Udruga "Krč" iz Primoštena, te recitalima vodičke pjesnikinje Elvia Lasan Zorobabel i Anka Vodanov.

– Naša glumica Jadranka Matković cijeli je svoj životni vijek posvetila kulturi, a sada zbog teške situacije u kojoj se našla ne može normalno funkcionirati i egzistirati. Iza nje je 68 filmskih i 28 vrsnih uloga u televizijskim serijama te više stotina predstava na kazališnim daskama. Nažalost, to joj nije bilo dovoljno da svoju starost provodi na dostojan način. Ona je teško bolesna, deložirana je iz stana, a za liječenje su joj potrebna znatna sredstva. Eto, sav novac s ove priredbe uplatit ćemo na njezin račun i pomoći joj – kazala nam je profesorica hrvatskog jezika i književnosti Lucija Cvitan, voditeljica Dramske radionice Kulturnog centra Tribunj.

Uz ovaj humanitarni aspekt, mališani Dramske radionice, dodala je profesorica Cvitan, razveselili su naše brojne Tribunjce i svoje roditelje nastupivši i izvevši tri predstave bez imalo treme.
– Hvala i našim prijateljima iz Vodica i Primoštena koji su nam pomogli da održimo ovu humanitarnu predstavu za našu Jadranku Matković – zaključila je Lucija Cvitan.


Okupljalište djece


Podsjetimo da je Kulturni centar Tribunj već punih 15 godina okupljalište brojne tribunjske djece i mladih, koji svoju kreativnost iskazuju kroz različite oblike kulturno-umjetničkog djelovanja. Udruga je to koja ima i veliko, humanitarno srce...
Udruga je osnovana 2002. godine na inicijativu Tribunjke Mileve Stipaničev-Ebel i njezina supruga Hermanna Ebela. Ovaj hrvatsko-njemački bračni par vlasnik je jednog od najpoznatijih svjetskih jedrenjaka "Sea Cloud", a upravo njihovim posredstvom humanitarna udruga "Arche Noah" iz Hamburga financirala je i uređenje i opremanje prostorija Kulturne udruge "Tribunj". Upravo su prije nekoliko dana, uz blagdan svetog Nikole i Dan općine Tribunj, bračnom paru Ebel dodijeljene općinske nagrade – Hermann je proglašen počasnim građaninom Tribunja, dok je Mileva dobila Nagradu općine za veliki doprinos društvenim djelatnostima.

U sklopu Kulturnog centra Tribunj smještena je knjižnica s fondom od 3000 knjiga, dječja igraonica, internetski centar, a gotovo stotinjak tribunjskih dječaka i djevojčica uključeno je u aktivnosti likovne radionice, sekcije klasičnog baleta i dramske radionice. Prostorije udruge mjesto su raznovrsnih izložbi, predstava i koncerata.
Ova tribunjska udruga zapravo je postala jedan od najsuvremenijih kulturnih centara Šibensko-kninske županije za razmjenu ideja. To je prostor koji povezuje raznolike umjetničke izričaje, koji ohrabruje eksperimentiranje, inspirira dječju kreativnost i podržava inovaciju. U udruzi se kreira kvalitetan, prepoznatljiv, raznolik i uravnotežen program za djecu i mlade, a ujedno čuva i promovira tradicijsku kulturnu baštinu tribunjskoga kraja.

18. travanj 2024 15:41