StoryEditorOCM
OstaloČitajte naglas!

Iz gradske knjižnice pozivaju učenike i škole da se prijave na natjecanje u čitanju naglas, najuspješniji odlaze u Sisak

Piše M. L.
6. listopada 2017. - 13:23

Gradska knjižnica “Juraj Šižgorić” i ove godine organizira gradsko i županijsko natjecanje djece u čitanju naglas, a najuspješniji čitači sudjelovat će na 5. nacionalnom natjecanju koje će se 23. i 24. studenog održati u Sisku.

-Ova manifestacija postaje sve popularnija i među šibenskim učenicima, njihovim nastavnicima i knjižničara. Vidi se to po tomu što ih se sve više uključuje u akciju, jer su prepoznali važnost poticanja čitanja među mladima. Stoga se nadamo da će se i ove godine rado odazvati i sudjelovati na natjecanju – ističe voditeljica Dječjeg odjela šibenske knjižnice Marina Šimić.

Stoga iz knjižnice pozivaju sve škole da održe školska prednatjecanja te da najkasnije do četvrtka, 19. listopada prijave djecu od 3. do 5. razreda, a učenike viših razreda do 24. listopada.

Prijavnicu za županijsko natjecanje pak treba poslati do  1. studenoga.

-Uz prijavnicu za svako dijete treba napisati i kratki životopis, a škole mogu prijaviti po jednog učenika u svakoj kategoriji. Gradsko natjecanje u čitanju naglas u kategoriji nižih razreda održat će se 23. listopada, dok će četiri dana kasnije svoje umijeće pokazati učenici od 6. do 8. razreda. Županijsko natjecanje održat će se 6. studenoga u obje kategorije – poručuje Šimić.

 
 

25. travanj 2024 09:58