Start večeras Evo što vam nudi Solo Positivo Film Festival: Počinje u znaku Beatlesa, a festival zatvaraju Ban i Diktatori

Start večeras

Puno filmova i glazbe na tvrđavama sv. Mihovila i Barone od 4. do 8. srpnja donosi osmo izdanje Solo Positivo Film Festivala (SPFF), koji se nakon Paklenice i Opatije ove godine prvi put održava u Šibeniku. Festival će večeras biti službeno otvoren na Tvrđavi sv. Mihovila, a u natjecateljskom dijelu bit će prikazano devet glazbeno dokumentarnih filmova u izboru kojih je sudjelovao i Đelo Hadžiselimović.

-Veliki sam fan i prijatelj festivala od njegova početka. Ovaj je festival jedinstven po prikazivanju glazbeno dokumentarnih filmova, žanra koji ubrzano raste i širi se, a pokazalo se i da posjetitelji vole takve filmove. U konkurenciji će biti prikazani i oni nagrađeni ili kandidirani za Oscara. U svakom slučaju vrlo kvalitetni filmovi – istaknuo je Hadžiselimović.

Prve večeri bit će prikazan film Rona Howarda „The Beatles: Eight Days a Week“ koji donosi i neke do sada neviđene snimke legendarnog benda, dok će u nastavku večeri nastupiti The Bestbeat, The Beatles Tribute to band iz Beograda koji izvodi najveće hitove slavnih Britanaca.

Bit će održana i projekcija filma Lesliea Woodheada „How The Beatles Rock The Cremlin“ te program Zlatka Galla posvećen 50. Obljetnici objavljivanja albuma „“Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”.Na SPFF-u, među ostalim, bit će prikazan i film „Geordie Jazz Man“ redateljice Abi Lewis te „Joe’s Violine“ Kahane Cooperman. Svoju glazbenu i životnu priču sarajevskom redatelju Emiru Zumbulu Kapetanoviću ispričao je i pop pjevač Dino Merlin, a šibenske publika moći će pogledati i dokumentarac o Leonadru Cohenu te filmove bosanskohercegovačkog redatelja Pjera Žalice kao što su Gori vatra i Kod amidže Idriza.

U žiriju koji će odlučivati o najboljim dokumentarcima prikazanim na 8. SPFF-u sjedit će i šibenska glumica Danira Gović, najavio je organizator i direktor festivala Admir Ćulumarević.

-Pripremili smo sjajan program, recentnu produkciju dokumentarno glazbenih filmova i koncerte do kasno u noć na obje šibenske tvrđave – istaknuo je Ćulumarević najavljujući kako će svaki festivalski dan započeti druženjem s autorima na jutarnjoj kavi na trgu popularno nazvanom "4 kafića".

Uz nekoliko šibenskih bendova na festivalu će nastupiti i zagrebački sastav Filmmusicorkestar koji će izvoditi poznate filmske glazbene teme i hitove, dok će SPFF zatvoriti Ban & Diktatori.

Naslovnica Ostalo

Najčitanije