StoryEditorOCM
OstaloNeka naše dice

Osnovci iz Pirovca predstavili svoju glazbenu priču, slušao ih i župan Goran Pauk

Piše Šibenski.hr
10. lipnja 2017. - 19:44

 

U pirovačkoj kino dvorani  učenici glazbene grupe OŠ Pirovac predstavili su "Našu gazbenu priču", projekt koji je pokrenula učiteljica i voditeljica grupe Silvana Crljen, a s ciljem promocije mladih glazbenih talenata Šibensko-kninske županije, te  poticanja osnovnoškolaca na kreativno izražavanje kroz glazbu, ples, video projekcije i slične aktivnosti.

-Sve je počelo prije četiri godine kada sam dobila osobito glazbeno talentiran razred i njihova energija me naprosto oduševila. To me inspiriralo da skladam pjesme koje će kasnije na priredbama izvoditi ova talentirana djeca, što je na koncu dovelo i do snimanja CD-a.  Uživala sam u ovom projektu koji sam sa svojim učenicima uspješno realizirala i nadam se da će im ovo biti nezaboravno iskustvo - kazala je Crljen.

Ravnateljica Mirjana Božić ponosna je što se u maloj pirovačkoj školi koja broji svega  117 učenika događaju ovakve stvari.

-Ova glazbena priča rađena je s puno ljubavi i entuzijazma i od srca čestitam našoj djeci,  ali moram napomenuti da svega ovoga danas ne bi bilo da talent ovih učenika nije prepoznat od strane učiteljice Crljen!

Osim CD- a s pjesmama, predstavljena su i četiri glazbena video spota, a o kakvim je talentima riječ na promociji, na kojoj je uz brojne roditelje, pirovačkog načelnika  Ivana Gulama bio pozvan i župan Goran Pauk, djeca su i uživo pokazala nastupivši kao solisti i zbor, uz pratnju talentiranog desetogodišnjeg bubnjara Šimuna Barića, inače učenika 4. razreda te učiteljice Crljen na klavijaturama.

Sve je to razglailo i župana Pauka.

-Draga djeco, lijepo vas je gledati kako uživate u ovim glazbenim aktivnostima. Siguran sam da u ovom mjestu postoji neka posebna glazbena nota s obzirom da uz ovoliko mladih talenata imate i jako dobar puhački orkestar. Zahvalio bih ravnateljici, učiteljima i svima ostalima koji su dali svoj doprinos u realizaciji ovoga projekta, a posebno vama draga djeco. Zaslužili ste Grammya i Oskara. Svaka vam čast! Nadam se da je ovo tek početak i da ćete sa svojim radom uspješno nastaviti i u budućnosti - poručio je Pauk.



 

18. travanj 2024 17:56