StoryEditorOCM
OstaloIza kulisa

Otkazana večerašnja premijera "Crne komedije", a ravnateljica šibenskog HNK-a Maja Trlaja tvrdi da zbog bolesti dvoje glumaca rade novu predstavu koja stiže 21. travnja

29. ožujka 2017. - 20:18

Ništa od „Crne komedije“, komada istaknutog engleskog dramatičara sir Petera Shaffera, koju je u režiji Dražena Ferenčine šibenska publika trebala gledati ove srijede, 29. ožujka. Tako su barem prije nekoliko mjeseci govorili u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Šibeniku kada su tu predstavu najavljivali kao svoj drugi ovosezonski premijerni naslov.

Međutim, „Crna komedija“ je odjednom, bez ikakvog objašnjenja u javnosti, nestala iz programa šibenskog teatra! Nitko se službeno nije oglasio ni na dan premijere, a što se dogodilo otkriva ravnateljica Maja Trlaja, koja nam se nakon višekratnih telefonskih, sms i e-mail pokušaja, na kraju ipak javila. Tvrdi kako je Shafferov komad ispao iz ovogodišnjeg repertoara zbog bolesti, odnosno bolovanja, dvoje glumaca - Šime Bubice i Oriane Kunčić.



-Od planirane „Crne komedije“ koja je već bila adaptirana i pripremljena, morali smo odustati jer nam je dvoje glumaca, Šime i Oriana, bolesno. Predstavu smo odgodili za dogodine, a crno-humornu dramu „Ljepotice iz LeenaneaMartina McDonagha koju smo planirali igrati sljedeće godine, odlučili smo sada pripremiti s obzirom na glumački postav koji imamo. To je suvremena priča koja govori o životu na otoku i odnosima u jednoj obitelji s fokusom na odnos majke i kćeri. Ferenčini je tekst bio intrigantan te je pristao režirati ga, tako da ćemo premijeru imati 21. travnja – objasnila je Trlaja.



Probe su, dodaje, već poodmakle, a počele su prije dvadesetak dana. U predstavi glume Franka Klarić, Jakov Bilić i za ovu priliku posebno angažirana zagrebačka glumica Biserka Ipša. Autori scenografije i kostimografije i ovaj je put obiteljski tandem, otac i kći,  Branko i Sara Lovrić Caparin. Izbor glazbe potpisuje Igor Karlić.

 
 

26. travanj 2024 17:14