StoryEditorOCM
OstaloSamo zdravo, ništa genetski

U petak dođite u muzej na tribinu i razmijenite sjemenje, sadnice i lokovice starih sorti cvijeća i povrća

23. ožujka 2017. - 16:32

 

 
Ljubitelji prirode, životinja i vrtlarenja u petak poslijepodne doći će na svoje u Muzej grada Šibenika. Ta kulturna ustanova u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem POU Libar organizira predavanje pod nazivom 'Agrobiološka raznolikost Dalmacije: stare sorte i pasmine Dalmacije'. Početak predavanja je u 18 sat.
 
Predavač je Roman Ozimec koji je poljoprivredu diplomirao na zagrebačkom Agronomskom fakultetu, dok je poslijediplomski studij ekologije završio je na Prirodoslovno–matematičkom fakultetu u Zagrebu.
 
Ozimec je vrlo svestran pa se tako, među ostalim, bavi i istraživanjem povrća i cvijeća i sakupljanjem starih sorti sjemenja. Također, istražuje i podzemnu špiljsku faunu, izvorne pasmine te krške fenomene.
 
Svi koji u petak dođu u šibenski muzej nesumnjivo će biti na dobitku. Doznat će puno zanimljivih stvari o starim sortama i pasminama u Dalmaciji, a onima koji obrađuje barem neki komadić zemlje ili su ponosni vlasnici pokojeg pitara tribina u muzeju će se „isplatiti“ dodatno jer u muzeju mogu razmijeniti i sjemenje, sadnice i lukovice!
 
 

 



 

24. travanj 2024 09:46