StoryEditorOCM
OstaloJoš jedna vrijedna nagrada

Šibenka Hana Jušić sa svojim filmom "Ne gledaj mi u pijat" "pokorila" Beograd

6. ožujka 2017. - 11:49

Debitantski film redateljice Hane Jušić, rođene u Šibeniku,  "Ne gledaj mi u pijat" osvojio je nagradu "Beogradski pobednik" za najbolji film Glavnog programa 45. FEST-a, beogradskog filmskog festivala

Međunarodni žiri, koji je radio u sastavu Srđan Golubović, Branka Katić, Dalibor Matanić, Čeda Kolar i Sergej Trifunović, ovako je obrazložio glavnu nagradu:

"Svježina i nemilosrdnost kojom se autorica obračunava s rodnim gradom osvojio je žiri i publiku FEST-a. Vrlo zrelo i precizno, uz dosljedan vizualni kod predstavlja nam uranjanje u intimu djevojke koja mora preuzeti ulogu glave disfunkcionalne obitelji i istovremeno se boriti sa svojim seksualnim oslobađanjem i odrastanjem ne bi li isplivala iz obiteljske tamnice".

I redateljica Hana Jušić i producentica Ankica Jurić Tilić istaknule su divan prijem na koji je film naišao kod beogradske publike.
-Velika je čast što smo uopće primljeni u natjecateljski program, a to što smo se vratili kao Beogradski pobjednik je neprocenjivo -poručila je Jurić Tilić.



Splitska kazališna glumica Arijana Čulina, koja je inače studirala FDU u Beogradu, nagrađena je za najbolju žensku ulogu u svom filmskom debiju u kojem tumači lik Marijanine majke Vere u filmu "Ne gledaj mi u pijat".

"Čulina je debitirala na filmu na fascinantan način. Suptilnost, autentičnost i uverljivost kojom tumači ulogu majke bliži se dokumentarnom izrazu kojim postiže univerzalnost koja se izdiže iznad mjesta radnje. Minijaturne glumačke bravure, ogoljenost i preciznost sve su odlike odlične glumice koja je napokon dočekala šansu da se predstavi filmskoj publici", ocijenio je žiri.

24. travanj 2024 16:09