Filmski festival "Odmrzavanje" Bulajićev "Vlak bez voznog reda" uvršten među 11 europskih filmova koji su doprinijeli osuvremenjavanju filma

Filmski festival "Odmrzavanje"Film hrvatske kinematografije „Vlak bez voznog reda“ redatelja Veljka Bulajića bit će prikazan u Tretjakovskoj galeriji u Moskvi na filmskom festivalu „Odmrzavanje“ zajedno s još 10 filmova iz Italije, Njemačke, Rusije, Poljske i Češke.  

Filmovi su izabrani kao ostvarenja koja su u vrijeme svoje pojave na ekranima dali značajan doprinos u osuvremenjivanju europskog filma. Pored projekcije u Tretjakovskoj galeriji Bulajićev film će biti prikazan i u Muzeju Puškina i u Muzeju Moskve.

Redatelj Veljko Bulajić neće moći nazočiti projekcijama jer upravo ovih dana počinje u Istri sa snimanjem filma „Bijeg do mora“, dodaje se u priopćenju.

Bulajić je u svome prvome igranom filmu, "Vlaku bez voznog reda" (1959) prikazao kolonizaciju seljaka iz siromašnih krajeva u plodne ravnice u prvim godinama nakon Drugoga svjetskog rata i za njega osvojio nagradu Veliku Zlatnu arenu u Puli.

Naslovnica Ostalo

Najčitanije