Posjet za pamćenje Korisnici Cvjetnog doma besplatno obišli stalni postav i popili kavu u muzejskom kafiću

Posjet za pamćenje


Kata Bulat u svojih 87 godina života prvi je put u muzej ušla ovog ponedjeljka. I to s pjesmom, jer pjevati, kaže, voli više negoli išta, ali i sam muzej i ono što je tu mogla vidjeti super je!

Gospođa Kata jedna je od sedam korisnika šibenskog „Cvjetnog doma“ koji su s ravnateljem Tomislavom Ninićem stigli u muzej.

-Inicijativa je došla od Željka Krnčevića koji je predložio da naši korisnici stalni postav muzeja mogu besplatno razgledati svakog ponedjeljka od 10 sati. Zanimanje i odaziv korisnika bio je izvrstan. Svi su htjeli ići i nikoga nije trebalo moliti. Dogovorili smo da sada dođemo u grupi od sedam ljudi, a nastavit ćemo dolaziti i sljedećih ponedjeljaka. Budući da muzej ima uvjete i za osobe s invaliditetom, postoji mogućnost i da dođe i netko od naših korisnika koji je polupokretan – kazao je Ninić.

Veliko zadovoljstvo što je nakon nekoliko godina ponovo došao u muzej nije krio ni vrlo vitalni 89–godišnji Božo Vukorepa.
-Ovo je moj grad, moj muzej i sada ću vidjeti koliko je muzej išao naprijed. Eto, drago mi je što sam ovdje prije nego odem na onaj svijet da onima gore mogu reći kakav je Šibenik danas u odnosu na onaj kakav je bio kada sam se rodio!

Stalni postav, stanari Cvjetnog doma razgledali su uz stručnu pratnju kustosice Marijane Klisović, a nakon obilaska postava, u muzejskom kafiću Kamerino okrijepili su se uz kavu i fritule prije povratka u dom. Nisu se vratili ni praznih ruku. Muzej grada Šibenika darovao im je za njihovu knjižnicu paket muzejskih publikacija i izdanja.


 

Naslovnica Ostalo

Najčitanije

Kultura Krešimirova grada u 2019. PLUSEVI: Otvaranje Tvrđave sv. Nikole, Martinska, premijera 'Lede', Arsenov feral....
MINUSI: Ukidanje Musice appassionate, nerealizirana spomen-soba Ive Brešana... 

PLUSEVI: Otvaranje Tvrđave sv. Nikole, Martinska, premijera 'Lede', Arsenov feral....<br /> MINUSI: Ukidanje Musice appassionate, nerealizirana spomen-soba Ive Brešana... 
Minulu godinu u šibenskoj kulturi obilježilo je otvaranje Tvrđave sv. Nikole za posjetitelje, dvije godine nakon...
PLUSEVI: Otvaranje Tvrđave sv. Nikole, Martinska, premijera 'Lede', Arsenov feral....
MINUSI: Ukidanje Musice appassionate, nerealizirana spomen-soba Ive Brešana... 

AND THE WINNER IS Hoće li Netflix sutra potući konkurenciju na Zlatnom globusu? Jedini ozbiljniji konkurent u kategoriji televizijskih ostvaranje mu je 'Černobil' od HBO-a, ali i 'Kruna' i 'Nevjerovatno' imaju po četiri nominacije 

Hoće li Netflix sutra potući konkurenciju na Zlatnom globusu? Jedini ozbiljniji konkurent u kategoriji televizijskih ostvaranje mu je 'Černobil' od HBO-a, ali i 'Kruna' i 'Nevjerovatno' imaju po četiri nominacije 
Dodjela filmske nagrade Zlatni globus smatra se početkom vrhunca sezone filmskih nagrada, a ovogodišnju 77. po r...
Hoće li Netflix sutra potući konkurenciju na Zlatnom globusu? Jedini ozbiljniji konkurent u kategoriji televizijskih ostvaranje mu je 'Černobil' od HBO-a, ali i 'Kruna' i 'Nevjerovatno' imaju po četiri nominacije