StoryEditorOCM
OstaloIpak se kreće

Muzej grada Šibenika dobio od države 800 000 kuna, Krnčević odmah sazvao sastanak s autorom likovnog uređenja stalnog postava

17. veljače 2017. - 18:31



Nakon nekoliko godina zastoja u dovršenju stalnog postava Muzeja grada Šibenika tijekom, konačno dobre vijesti!
Na popisu investicijskih projekata u kulturi koje će Ministarstvo kulture sufinancirati u ovoj godini, našao se i Muzej grada Šibenika koji će iz državne blagajne dobiti 800 000 kuna za uređenje treće etaže i dovršenje stalnog postava.

Još toliko trebao bi izdvojiti Grad Šibenik, budući da se ovakve investicije obično financiraju po modelu 50 posto država, 50 posto grad, no koliko će sredstava biti stvarno osigurano iz šibenskog proračuna za sada nije poznato.



Dobra volja postoji, tvrdi ravnatelj Željko Krčević koji je dan nakon što je Ministarstvo kulture objavilo koliko će novca dati muzeju, na radni sastanka odmah pozvao arhitekta Vinka Peračića, autora likovnog uređenja stalnog postava.

-Ovo je prvi, radni sastanak. Dobili smo 800 000 kuna od ministarstva, a za završetak preostalih radova na stalnom postavu treba nam prema sadašnjim procjenama oko 4 milijuna kuna. U Gradu imaju razumijevanja i treba vidjeti koliko će novca biti izdvojeno. U svakom slučaju, nadamo se da bi za nekoliko mjesec radovi mogli početi, a ako bude sve kako priželjkujemo treća etaža na kojoj će biti predstavljena šibenska povijest 19. i 20. stoljeća, bit će otvorena do ljeta 2018. – kazao je Krnčević.
 
 

 


Za ex kino Odeon - 800 000 kuna iz državne kasice

Osim Muzeja grada Šibenika, i u gradskoj upravi imaju razloga za slavlje. Ministarstvo kulture podržalo je s 800 000 kuna i projekt uređenja multimedijalne dvorane u bivšem kinu Odeon.
Ukupno 450 000 kuna dobio je Državni arhiv u Šibeniku za uređenje spremišta i investicijsko održavanje.

Za radove na stalnom postavu novac je dobio i Gradski muzej Drniš – 600 000 kuna, dok je za Kninski muzej izdvojeno 15 000 kuna za nabavu opreme.
Jednaki iznos kao i za muzej u Kninu, također za nabavu opreme, Ministarstvo kulture dalo je i Narodnoj knjižnici Murter.     

19. travanj 2024 17:12