StoryEditorOCM
OstaloŽupanijski LiDraNo

Izabrani najbolji novinarski tekstovi, školski listovi, dramski i literarni radovi

17. veljače 2017. - 13:39

 
Na županijskoj smotri literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo, održanoj u Vodicama, za učenike srednjih škola u kategoriji novinarskih radova dva su samostalna rada i dva školska lista predložena za državno natjecanja.

Riječ je o reportaži „Malena mjesta srca moga“ Olje Đilas, učenice 4. razreda Srednje škole Lovre Montija iz Knina te reportaži „Zemljom jedinstva, pravde i slobode“ Klare Vendl iz prvog razreda šibenske Gimnazije Antuna Vrančića.

Osim ova dva samostalna rada, stručno je povjerenstvo za državni LiDraNo predložilo i „Peglu“, školski list šibenske Gimnazije koji uređuje Ivana Vukman te „Hipokrata“, glasilo učenika Medicinske škole u Šibeniku glavna urednica kojeg je Sanja Bačelić-Medić.

Pobjednici županijskog LiDraNa među učenicima osnovnih škola su Klara Rameša iz OŠ Murterski škoji koja je autorica „Intervja s Nikolom Bašićem“ te Ana Grgurica, učenica šibenske OŠ Meterize koja je napisala rad „Jedan sasvim običan djed“. 

U kategoriji školskih listova županijski su pobjednici „Škoji“, list učenika OŠ Murterski škoji te „Murtelica“, list učenika OŠ Pirovac.

Također, za državni LiDraNo predložene su i radijske emisije „Školsko zvono“ autori koje su Monika Hodak i Ivana Srdarev iz OŠ Vodice te „Intervju sa sv. Nikolom“ OŠ Franje Tuđmana iz Knina.

U kategoriji dramsko-scenskog stvaralaštva na državnu smotru odlazi Bernarda Klarin iz 1. razreda šibenske Gimnazije Antuna Vrančića, dok je u skupnim nastupima najuspješnijom proglašena predstava „Hrvatska književnost u 20 minuta“ u izvedbi učenika kninske Srednje škole Lovre Montija.

Od literarnih radova predloženi su radovi: „Šef“ Điđija Delalića, učenika 4.razreda šibenske gimnazije,  „Pjesma za tebe“ Ivana Lalića, učenika 3. razreda Medicinske škole u Šibeniku kao i „Selo moje malo“ autorice Magdalene Jurin iz 2. razreda, također iz Medicinska škole.
                                                         


 
 

20. travanj 2024 11:45