StoryEditorOCM
OstaloPo igračku u knjižnicu

Najmlađi od sada, uz knjige, mogu posuđivati slagalice, bušilice, vlakiće, životinjice...

3. veljače 2017. - 12:25

U Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić ne posuđuju se samo knjige. Najmlađi odsad mogu posuđivati i igračke! Na dječjem odjelu u prizemlju knjižnice nekoliko je polica rezervirano za igračke koje su namijenjene uglavnom za uzrast do 10 godina, ali i starije koji se vole igrati.

U igroteci, kako je nazvan taj dio dječjeg odjela, zasad se mogu naći razne didaktičke igračke poput slagalica, vlakića i drugih vozila, predmeti i igračke vezane uz razna zanimanja, figurice životinja, ali i različite društvene igre.

-U Hrvatskoj ima svega tri ili četiri knjižnice u kojima se posuđuju igračke, a mi smo do sada didaktičke igračke kupovali samo za igraonicu. No, odlučili smo da uvedemo i ovu mogućnost, to jest da djeca uz iskaznicu, kao i kad uzmu knjigu, mogu posuditi i igračku, odnijeti je doma i poigrati se. Može se posuditi samo jedna igračka i to na rok od 20 dana. Za sada imamo najviše igračaka za djecu do treće godine života, ali još popunjavamo police i nadamo se da će naši najmlađi korisnici biti zadovoljni – kazala je voditeljica dječjeg odjela Marina Šimić.

Pri prvom posuđivanju roditelj potpisuje brošuru s pravilima korištenja igračaka, a svaka vraćena igračka se dezinficira, prebrojavaju se dijelovi, prema potrebi upotpunjava i sprema u posebnu vrećicu u koju se stavlja i papirić  s obaviješću o broju sastavnih dijelova.
 

26. travanj 2024 20:46