StoryEditorOCM
OstaloOdzvonilo skupim repeticijama

Učenici, dođite u knjižnicu na besplatne repeticije i ispravite jedinicu iz matematike, hrvatskog, biologije...

31. siječnja 2017. - 17:36


Odzvonilo je skupim repeticijama iz hrvatskog, matematike i drugih predmeta! Ili bi barem tako moglo biti, jer i Šibenik konačno ima besplatne repeticije! Organizira ih Gradska knjižnica „Juraj Šižgorić“ u suradnji s nastavnicima volonterima, pa svi koji žele ispraviti jedinicu ili poboljšati ocjenu dobrodošli su u šibensku knjižnicu.

Očekivano, najtraženije su repeticije iz matematike i hrvatskog jezika koje je do sada prošlo oko 40 osnovnoškolaca. Projekt je pokrenut lani u rujnu, na početku školske godine, a knjižničarka Marina Šimić priznaje kako su s obzirom na cijene repeticija, očekivali i veći broj korisnika.

-Iskreno rečeno očekivali smo veći broj učenika s obzirom na to da se repeticije po satu plaćaju 50, 80 kuna, pa čak i više. Ali, ipak zanimanje roditelja i djece polako raste, a javlja nam se i sve više nastavnika koji žele volontirati i pomoći učenicima - napominje knjižničarka Marina Šimić koja je s kolegicama iz Dječjeg odjela i pokrenula ovaj projekt.

U srijedu, 1. veljače počinju tako instrukcije iz matematike za peti i šesti razred osnovne škole koje drži profesorica Ana Savić, a 15. veljače terminu je za sedmaše i osmaše. Četvrtkom je na rasporedu hrvatski koji podučavaju profesorice Marina Maretić i Matea Jakelić Bilić.

Od ovog polugodišta novina su repeticije iz biologije koje će voditi bivša ravnateljica Gimnazije Antuna Vrančića Ivanica Belamarić. Također, uvode se instrukcije iz engleskog, talijanskog i njemačkog jezika koje uz pomoć terapijskog psa vodi Marijana Šarić iz Udruge „Četiri šape“.

-Nadamo se da će nam dolaziti sve više učenika. To je prilika ne samo za one koji žele ispraviti jedinicu nego i za one koji žele više naučiti. Upravo se danas jedna mama raspitivala za repeticije iz biologije, a svakako da su nam dobrodošli i volonteri u što većem broju, pa je ovo prilika da pozovemo profesore koji su voljni besplatno davati instrukcije da nam se jave – kazala je Šimić.
 



 
 
 
 

25. travanj 2024 04:34