StoryEditorOCM
OstaloNarodna knjižnica Knin

Stanovništvo u opadanju, broj upisanih u knjižnicu u porastu

23. siječnja 2017. - 22:03


 
Narodna knjižnica Knin, od kada se prije mjesec dana preselila u nove, suvremeno uređene prostorije smještene u kompleksu studentskog doma Veleučilišta Marko Marulić, bilježi polagani, ali stalni rast broja korisnika.

U knjižnicu je sada upisano 977 Kninjana, 45 više negoli ih je bilo prije preseljenja. Brojka nije velika, ali je značajna. Naime, u vrijeme kada se Knin kao i mnogi drugi gradovi u Hrvatskoj suočavaju sa smanjenjem broja stanovnika i odlaskom mladih, u inozemstvo, činjenica da se članstvo u knjižnici ne osipa, već je u porastu, za djelatnike te kulturne ustanove više je negoli dobra vijest.

Novi prostor knjižnice neusporediv je s prijašnjim suterenskim, skučenim prostorijama bez dovoljno dnevnog svjetla. Stoga mnogi posjetitelji i članovi knjižnice sada znaju reći kako je to najljepše uređena javna ustanova u Kninu s kojom je u grad ušao i dašak standarda, odnosno štiha velikih europskih gradova!  

Knjižnica je smještena na dvije etaže. Na prvoj se nalazi beletristika te manji dio stručne literature, čitaonica s dnevnim tiskom i prostor s računalima za korisnike.

Na drugoj etaži smješten je veći dio stručne literature, zbirke stare i zavičajne građe te razni priručnici. Tu se nalazi i studijski odjel s prostorima za učenje, multimedijalni odjel te odjel za djecu i mlade kao i dječja igraonica.

 

19. travanj 2024 14:03