StoryEditorOCM
OstaloNovi predsjednik ŠNG

Jere Pancirov vodit će šibenske glazbare, Darko Gulin od sad počasni predsjednik

23. siječnja 2017. - 12:39

Jere Pancirov novi je predsjednik Šibenske narodne glazbe (ŠNG). Na toj funkciji zamijenio je Darka Gulina, najdugovječnijeg predsjednika u povijesti ŠNG.  Pancirov je izabran na jučer održanoj skupštini, a njegovi najbliži suradnici bit će članovi novi članovi Upravnog odbora Mario Paić i Nina Šokota kao tajnica. Pancirov u šibenskoj glazbi svira tubu već 11 godina, a prije toga 12 je godina bio član primoštenske glazbe.



-Na skupštini sam bio jedini kandidat i svjestan sam da dolazim nakon što je Darko Gulin svojim radom označio jedno dugo razdoblje ŠNG-a. Zato smo ga i izabrali za počasnog predsjednika – kazao je Pancirov koji za sada nije želio govoriti o budućim planovima dok se ne sastane sa svojim suradnicima i dogovori što će i kako dalje.



Iako više nije predsjednik ŠNG, Gulin i dalje ostaje svirati u orkestru. Svoje je kaže odradio i vrijeme je bilo da dođu mlađi ljudi.
-Već sam neko vrijeme želio otići, ali stalno su mi govorili ajde još malo, još malo. Pa ja sam predsjednik od 1992. godine, dakle punih 25. To je cijeli jedan život. Prešao sam 60-tu i sada je vrijeme za nove ljude – zaključio je Gulin.  
 

18. travanj 2024 08:14