StoryEditorOCM
OstaloDanas u Šibeniku, sutra u metropoli

Šibenski mjuzikl 'Matilda' na privremenom radu u Zagrebu (FOTO)

Piše PSD.
21. siječnja 2017. - 12:58

Šibenčani su danas imali prigodu pogledati mjuzikl "Matilda" nastao u domaćoj radinosti šibenskog teatra. Već sutra "Matilda" privremeno seli u Zagreb.
Naime, od ovog tjedna mjuzikl "Matilda“, nastao u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku, započinje seriju zagrebačkih gostovanja na daskama nacionalnog teatra - HNK Zagreb.

U nedjelju, 22. siječnja ansambl šibenskog kazališta izvest će "Matildu“ u čak dvama terminima, u 17 i 19 sati, a potom će uslijediti izvedbe u veljači, travnju i svibnju.

Mjuzikl, koji je režirala Nina Kleflin, a glazbu napisao Neno Belan i s kojim je svečano otvoren 55. međunarodni dječji festival (MDF), iza kojeg je niz šibenskih izvrsno primljenih izvedbi i nekoliko gostovanja, svoju je zagrebačku promociju imao prošle godine početkom listopada u sklopu obilježavanja 950 godina prvog spomena Šibenika. Tada je predstavljen i nosač zvuka na kojem su se našli songovi iz predstave u izvedbi mnogih poznatih imena s hrvatske estrade, a nakon što je šibensko gostovanje u zagrebačkom HNK-u privuklo brojnu publiku, među kojima i mnoge poznate zagrebačke Šibenčane, intendantica Dubravka Vrgoč bila je spremna ugostiti "Matildu“ i uvrstiti je u program dramskih događanja u toj kući.

Konačni dogovor o tomu postignut je krajem godine na sastanku na kojem je uz ravnateljicu šibenskog kazališta Maju Trlaju bila i redateljica Nina Kleflin.

"Matilda“ će tako biti izvedena i 19. veljače, a igrat će i dva dana u travnju, dok će u svibnju imati tri izvedbe. Uglavnom u prijepodnevnim satima, a ukoliko zanimanje i odaziv dječje publike kojoj je predstava namijenjena, bude velik, dogovorit će se i dodatni termini za zagrebačko gostovanje šibenske Matilde, poručuju iz šibenskog kazališta.
 

19. travanj 2024 00:23