NASTUPI U PAZINU I VODICAMA Otvorene prijave za 57. Festival hrvatskih kazališnih amatera

NASTUPI U PAZINU I VODICAMA

Hrvatski sabor kulture otvorio je prijave za 57. izdanje Festivala hrvatskih kazališnih amatera – 57. FHKA, koji će tijekom 6 festivalskih dana biti održan u Pazinu, od 12. do 14. svibnja i Vodicama, od 26. do 28. svibnja 2017.
Festival hrvatskih kazališnih amatera - FHKA je godišnja smotra najboljih amaterskih kazališta i kazališnih skupina, a njegova je zadaća poticajno djelovanje na razvitak kazališnog amaterizma u Hrvatskoj i prezentacija najkvalitetnijih godišnjih ostvarenja amaterskih kazališnih udruga i sekcija svih kazališnih poetika koje njeguju kazališne skupine: klasičnog, pučkog, plesnog, alternativnog teatra te druge vrste kazališnih izričaja.
Zainteresirana amaterska kazališta i kazališne skupine mogu se prijaviti do 30. siječnja ispunjavanjem i slanjem prijavnice, a više informacija o Festivalu i prijavama dostupno je na službenoj web stranici Hrvatskog sabora kulture.
Festivalu prethode selekcije na kojima će izbornici do 12. travnja 2017. pogledati i vrednovati sve prijavljene predstave i odabrati najbolje kazališne skupine koje će u festivalskom programu predstavljati svoju županiju i boriti se za festivalske nagrade u 9 kategorija.
U okviru 57. FHKA bit će održan i 13. Međunarodni festival amaterskih kazališta "Jadran 2017." na kojem će predstave odigrati nagrađivana amaterska kazališta i skupine iz susjednih zemalja.

Naslovnica Ostalo

Najčitanije