StoryEditorOCM
OstaloMinistrica kulture Nina Obuljen Koržinek uputila brzojav sućuti obitelji Brešan

Obilježio je hrvatsku kulturu promišljenom kritikom i velikim idejama

4. siječnja 2017. - 11:38

U povodu smrti Ive Brešane izraze sućuti uputila je i ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek.
-Stvarajući neumorno impresivan niz godina, Ivo Brešan iza sebe ostavlja velik književni opus po kojem će ga, naročito kao jednog od najpopularnijeg i najomiljenijeg dramatičara i filmskog scenarista, pamtiti brojne generacije široke publike – od vjernih čitatelja, poznavatelja i ljubitelja lijepe književnosti, do brojnih kazališnih i filmskih gledatelja koji su s veseljem i užitkom pratili uprizorenja njegovih tekstova.
Svojim je djelima Ivo Brešan obilježio hrvatsku kulturu trajno svjedočeći o tome da se istinska  naklonost čitatelja i gledatelja može pridobiti visokom kvalitetom – lijepim stilom, mudrom mišlju, promišljenom kritikom i velikim idejama koje su bliske svakom čovjeku.
Njegovim odlaskom hrvatska kulturna scena ostaje bez iznimnog čovjeka. Iako će, naročito u životima njegovih bližnjih, tu prazninu biti nemoguće popuniti, djela Ive Brešana ostat će i dalje živjeti u novim uprizorenjima, u novim projekcijama filmova nastalima po njegovim scenarijima, u novim čitateljima koji će otkrivati ljepotu i jasnoću njegova književnog stila. Uvjereni smo da će i generacije koje dolaze prepoznati istinske ljudske i umjetničke vrijednosti koje nam je Ivo Brešan ostavio kao svoju baštinu, navodi ministrica Obuljen Koržinek.

 

18. travanj 2024 21:03