StoryEditorOCM
KnjigeIzložbe, kreativne radionice, promocije

Izložbom "Šibenčani dionici europske kulturne baštine" počeo Mjesec hrvatske knjige; Obilježavanj se priključila i Narodna knjižnica Drniš

15. listopada 2018. - 14:44

"Šibenčani dionici europske kulturne baštine" naziv je izložbe postera koja je danas otvorena u šibenskoj Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića.

Izložba je označila početak cijelog niza aktivnosti koje Knjižnica organizira, pridružujući se obilježavanju Mjeseca hrvatske knjige (15. listopada - 15. studenoga). Ovogodišnja manifestacija posvećena je glagoljici, pa će dio događanja biti "rezervirano" za tu temu, a 26. listopada u 17.30 sati održat će se i natjecanje u čitanju naglas za učenike od 3. do 8. razreda osnovne škole.

Obilježavajući mjesec hrvatske knjige, polaznici Radionice kreativnog pisanja Gradske knjižnice "Juraj Šižgorić" Šibenik pozvali su sve neafirmirane pisce, i one koji se tako osjećaju, da se svojim radovima - pjesmama, pričama ili bilo kojim drugim oblikom literarnog stvaranja predstave javnosti. Cilj im je potaknuti ljude da se okušaju u pisanju, ako do sada nisu, kao i da oni koji pišu podijele komadiće svoje duše s drugim kreativcima. Sudjelovati mogu sve punoljetne osobe.

Potrebno je ispuniti nekoliko uvjeta: šalje se samo jedan, neobjavljen rad, od najviše pet kartica (font je Times New Roman, veličine 12, prored 1,5) a potreban je i pristanak na to da se rad može javno pročitati (može ga pročitati autor, predstavivši se imenom i prezimenom, ili netko drugi, s tim da može, ali i ne mora, reći ime autora). Radovi se šalju na e-mail kreativno.pisanje.sibenik@gmail.com do 10. studenoga 2018. godine.

Budući da se ne radi o nagradnom natječaju, iz knjižnice mole sudionike da napišu puno ime i prezime i broj svoga mobitela. Javno čitanje radova održat će se u četvrtak 15. studenoga u 18 sati u multimedijskoj dvorani Knjižnice. Pristigle radove pročitat će polaznici radionice, koji nisu stručnjaci već ljubitelji pisane riječi, koji su sudjelovali na radionicama kreativnog pisanja i godinama pišu za svoju dušu, a svoju ljubav prema pisanju žele podijeliti s ljudima sličnih interesa i potaknuti ih na isto. Polaznici radionice nadaju se ugodnom, veselom, pozitivnom i nadahnjujućem druženju.

I Narodna knjižnica Drniš nastavlja tradiciju obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, započetu 1997. godine. Svojim korisnicima omogućila je vraćanje posuđenih knjiga bez naplate zakasnine, a u srijedu 17. listopada u 19 sati najavljuje promociju knjige Gordana Blaževića "Svilim", u kojoj autor opisuje svoje petomjesečno hodočašće izbjegličkom rutom od Petre u Jordanu do rodnog Umaga.
 

25. travanj 2024 08:02