StoryEditorOCM
KnjigePredstavljena knjiga Josipe Pavičić Berardini

"Šest milimetara" – životna ispovijest o bolesti, boli i pobjedi (FOTO)

Piše šibenski.hr
6. rujna 2017. - 22:54


U šibenskoj Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić" predstavljena je večeras autobiografska knjiga zadarske spisateljice Josipe Pavičić Berardini "Šest milimetara". Suočivši se s dijagnozom karcinoma dojke u 35. godini osjetila je strah i tugu – zbog liječenja koje je čeka, zbog najbližih, zbog brige za djecu.

Onda je odlučila da će slušati svoje tijelo i voljeti sebe, a karcinom prihvatiti kao dar, boriti se i u konačnici pobijediti. Korak po korak. Milimetar po milimetar.

Upravo je te milimetre prema izlječenju iskreno, emotivno, snažno i hrabro opisala u svojoj knjizi. Od toga kako se osjeća žena nakon dijagnoze karcinoma, preko liječenja, do izliječenja. Nije  dopustila da ju strah nadvlada.



To je njezina životna priča koju je hrabro podijelila s drugima, a večeras je odgovarajući na pitanja stand-up komičarke i spisateljice Marijane Perinić i Šibenčanima otvorila dušu.

Predstavljanju knjige nazočna je bila i predsjednica Lige za borbu protiv raka Šibensko-kninske županije dr.med. Danči Mihovilčević, koja je uvodno pozdravila autoricu koja je među ostalim rekla fa njezina ispovijest može pomoći i brojnim drugim ženama koje se suočavaju s dijagnozom karcinoma.



- Divim se vašoj hrabrosti i odlukama koje ste morali donijeti tijekom liječenja, kao i tomu što ste imali snage i uspjeli svoje emocije pretočiti u riječi i ovu knjigu koja je dobrodošla, medicinski gledano, ne samo oboljelima, već ona može pomoći i rodbini i prijateljima oboljelih, rekla je među ostalim dr. Mihovilčević.







 

20. travanj 2024 11:46