StoryEditorOCM
KnjigeZlatne flautistice

Katarina Žaja i Lujka Obratov osvojile prvu nagradu u oštroj konkurenciji na međunarodnom natjecanju puhača u Varaždinu

Piše M. L.
27. ožujka 2017. - 15:04


Lujka Obratov (13) iz Tisna i Katarina Žaja (11) iz Šibenika, učenice flaute u šibenskoj Glazbenoj školi Ivana Lukačića u klasi profesorice Ruže Raguž Cukrov, osvojile su ovog vikenda prvu nagradu na Međunarodnom natjecanju puhača Varaždin Woodwind & Brass.

Male glazbenice u Šibenik se vraćaju okićene zlatnom medaljom, a njihov nastup u subotu i nedjelju protekao je u znaku brojne i oštre konkurencije, pa je time i osvojena nagrada još slađa.  Naime, u ukupno šest kategorija određenim prema životnoj dobi natjecatelja, nastupilo je čak 150 flautista, a Lujka i Katarina na tom su natjecanju nastupile prvi put i odmah zablistale! Usto, bile su i jedine iz Šibensko-kninske županije.

-Cure su presretne i prezadovoljne. Presretna sam i ja i ponosna na njih. Na tom natjecanju sudjeluje dosta učenika iz Slovenije, a kada je riječ o flauti oni su tu vrlo jaki. Lujka i Katarina imale su zaista dobar nastup. Cure su vrijedne, redovite na nastavi i rade sa srcem. Stvarno su zaslužile nagradu – kazala je Ruža Raguž Cukrov.    

 

24. travanj 2024 20:11