Sjećanje na M. Zenića Knjižnica predstavlja knjigu sabranih tekstova svoga dugogodišnjeg ravnatelja i zaslužnog kulturnog djelatnika

Sjećanje na M. Zenića

Knjiga Milivoja Zenića  Šibenik, srcem i umom bit će predstavljena u petak, 17. veljače u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice "Juraj Šižgorić"  s početkom u 13 sati. O petoj obljetnici smrti svoga dugogodišnjeg ravnatelja i u povodu svoga dana, knjižnica, utemeljena 1922., objavila je ovo izdanje u ediciji Bašćina u prosinicu 2016.

U knjizi su sabrani neki od Zenićevih tekstova objavljeni u novinama, časopisima, brošurama, katalozima ili izrečenih u različitim prigodama (predstavljanjima knjiga, komemoracijama ...) a koji se tiču Šibenika i njegove okolice.
Milivoj Zenić (1953. – 2011.), zaslužni kulturni djelatnik autor je triju knjiga, u kojima se bavi šibenskom baštinom: U pohvalu od grada Šibenika : pisana riječ od najstarijih vremena do danas (Šibenik, Gradska knjižnica “Juraj Šižgorić”, 2002.), Šibenska katedrala (Šibenik, Šibenska biskupija, 2003.) i Stari Šibenik : kalama, skalama i butama (Zagreb, AGM, 2010.).
 

Naslovnica Knjige

Najčitanije