Žena na kiši Umjetnost u Kerumovom rogozničkom hotelu: Otvorena izložba umjetnice čija se ljubav prema bojama i kistu razvila iz hobija

Žena na kiši

Izložba Ljubice Kpuer Deković otvorena u prostoru Kerumovog resorta Perla zaintrigirala je Rogozničane. Radi se o umjetnici čija se ljubav prema bojama i kistu razvila iz hobija. Zato ju je i nazvala Deku Arthobby, a samu izložbu „Žena na kiši“ kako se zvala i njena prva slika u tehnici akrila i uz korištenje špatule.

-Moje koketiranje sa slikarstvom zapravo je počelo kao dekupaž tehnika. Dekorirala sam razne predmeta i potom bi ih najčešće poklanjala bližnjima i prijateljima za rođendan. Nakon oslikavanja i ukrašavanja odlučila sam napraviti korak dalje i  svoju ljubav za slikanje prenjeti na platno. Moje slike su odraz mojih emocija, moje nostalgije za rodnim krajolikom, ali apstrakcije.-kaže Ljubica.

Inače Ljubica posljednjih godina sa suprugom živi u Njemačkoj i nije čudno što daleko od rodne Rogoznice slika otoke i sike.
Sve ono što je propustila u desetljećima bez kista želi nadoknaditi. Kist ne ispušta iz ruke, ali ne zapostavlja ni dodatnu edukaciju.
 

Naslovnica Izložbe