StoryEditorOCM
IzložbePrijatelj suhozida

Izložba koju je s fotografijom otoka Baljenca na internetu vidjelo 40 000 ljudi, seli se na Kaprije

9. kolovoza 2017. - 15:15


Na Kapriju se sutra u 10 sati otvara izložba "Prijatelj suhozida" Muzeja grada Šibenika. Izložba i njen likovni natječaj nastali su u suradnji s udrugom LAG "More 249", a njen kaprijski prosto tamošnji je Mjesni odbor uredio je i za održavanje izložaba.

Izložba je sastavljena od većeg dijela fotografija vodičkog fotografa i arhitekta Boška Fržopa koji bunje i suhozide snima od 1963. godine. Didaktički je popraćena modelom bunje, kaprijske "kujice", kućice maketara Borka Čelara koja se tijekom izložbe u Šibeniku u prosjeku gradila triput dnevno.
 
Na otvaranju izložbe "Prijatelj suhozida" u Kapriju bit će i ovčar Marinko Orlić iz Drage Bašćanske na Krku kojemu će biti uručen poticaj Ministarstva poljoprivrede koji je dobio zato što je obnovio 22 kilometra suhozida. Ova se dužina gotovo poklapa s dužinom svih suhozida na kaprijskom otočiću Baljenac, svojevrsnom amblemu izložbe, čiji je internetski video od otvaranja izložbe do danas vidjelo 40 000 ljudi.

Iz Muzeja grada Šibenika pozivaju sve Kaprijane i prijatelje tog otoka da dođu na otvorenje izložbu godine, pa će svima dobro doći i informacija da brzobrodska linija za Kaprije isplovljava u 9, a u gradu je nazad u 14 sati.
 
 

19. travanj 2024 01:42