StoryEditorOCM
IzložbeI oni konja za utrku imaju

Uz Međunarodni dan skulpture šibenski muzej na mjesec dana izložio najznačajnije kiparske radove iz svog fundusa

24. travnja 2017. - 23:30


Međunarodni dan skulpture koji se u svijetu obilježava 24. travmja, na svoj je način odlučio „proslaviti“ i Muzej grada Šibenika. U atriju muzeja posjetitelji mogu sve do 24. svibnja razgledati skulpture iz muzejskog fundusa, a kustosica te prigodne izložbe je Anita Travčić.

-Izložili smo radove Vanje Radauša, hrvatskog kipara s početka 20. stoljeća koji je diplomirao u klasi Ivana Meštrovića, zatim Ante Orlića koji je bio učenik Vanje Radauša, Josipa Roce kao predstavnika šibenskih umjetnika, Koste Angelija Radovanija te Josipa Zemana.

To je mali, ali značajan izbor radova i autora koje naš muzej čuva u svojoj galerijskoj zbirci, odnosno najreprezentativiji autori koje imamo.

Tu je još i reprint mape crteža najznačajnijeg predstavnika talijanskog neoklasicizma kipara Antonija Canove koju posjetitelji mogu prelistati. U atriju smo postavili i jednu policu sa stručnom literaturom o kiparstvu pa svi koji dođu na izložbu tijekom sljedećih mjesec dana mogu lijepo sjesti u fotelje i listati tu literaturu i tako vidjeti i naučiti ono što ih zanima – kazala je Travčić.



 

18. travanj 2024 22:59