StoryEditorOCM
IzložbeUz Međunarodni dan skulpture 24.travnja

U Muzeju grada Šibenika izložba skulptura poznatih autora iz galerijske zbirke

Piše Katarina Rudan
21. travnja 2017. - 17:35


ISDay ili Međunarodni dan skulpture slavi se 24. travnja i treća je po redu manifestacija  u organizaciji Međunarodnog centra za skulpturu (ISC) – neprofitne organizacija sa sjedištem u New Jerseyu. Cilj manifestacije je slavljenje skulpture i njenog doprinosa društvu te poticanje razumijevanja skulpture kao vida umjetničkog stvaralaštva.

Umjetnici, organizacije i institucije diljem svijeta sudjeluju u proslavi ovog dana i to na način da priređuju dane otvorenih vrata, demonstracijom kiparskog rada na otvorenom, institucije i ustanove organiziraju prigodne izložbe i slično - svi sa zajedničkim ciljem slavljenja skulpture i približavanja umjetnosti javnosti.

Muzej grada Šibenika odlučio je ove godine popratiti navedeni događaj prigodnom izložbom iz fundusa Muzeja. Naime, u atriju Muzeja će posjetitelji od 10 sati imati priliku vidjeti izbor skulptura iz galerijske zbirke, radove kipara poput Vanje Radauš i Koste Angelija Radovanija, te Ante Orlića, Josipa Roce, Josipa Zemana i drugih.

Moći će također prelistati Canovinu mapu crteža te brojnu drugu stručnu literaturu na temu skulpture. Ulaz u Muzej grada Šibenika taj dan je besplatan.



 

24. travanj 2024 08:01