StoryEditorOCM
IzložbeGradska knjižnica "Juraj Šižgorić"

Fotografkinja Darija Nonveiller otkiriva čudesni mikro-makro svijet (FOTO)

10. ožujka 2017. - 21:30

Darija Nonveiller Šesto, Zagrepčanka, koja dio godine provodi i na Zlarinu, ponovo izlaže u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“. Seriju svojih pretežno crno-bijelih fotografija pod nazivom Mikro – makro izložila je na prvom i drugom katu knjižnice i šibenskoj javnosti još jednom otkrila zašto voli svijet promatrati kroz objektiv fotoaparata.
-Ovo su moje omiljene teme. Nadam se da ćete uživati u izložbi i da ćemo se još dugo družiti – poručila je autorica na otvorenju izložbe.

Darija Nonveiller Šesto šibenskoj se publici prvi put predstavila prije nepunih godinu kada se bavila urbanim temama, a ovaj put u središtu njenog zanimanja su razni oblici iz prirode: vlat trave, list, kapljice vode na nekoj površini. Ukratko, autorica je fascinirana detaljem i igrom svjetla i sjene, kako je to primijetila voditeljica galerije u knjižnici Zdenka Bilušić.

Darija Nonveiller Šesto fotografijom se bavi devet godina. Članica je Fotokluba Zagreb. Dobitnica je nekoliko klupskih te međunarodnih nagrada. Nositeljica je FIAP zvanja koje se dodjeljuje autorima s određenim brojem nagrađivanih fotografija i primljenih radova na izložbama i salonima.

Izložba Mikro – makro u šibenskoj knjižnici bit će otvorena do 25. ožujka.  

 

18. travanj 2024 06:17