StoryEditorOCM
BaštinaHUMANITARNA GLAZBENO-POETSKA VEČER

U ime ljubavi za naše "Kamenčiće"

15. veljače 2018. - 10:42

Kulturna udruga "Šibenske bovule" organizirala je uoči Valentinova humanitarnu glazbeno-poetsku večer "U ime ljubavi" koju je inicirala, kreirala i osmislila Gojka Skorić-Pelajić, predsjednica Udruge.



Sav prihod gotovo dvosatnog kulturnog događaja što je okupio brojne zaljubljenike u tradicijsku baštinu, koju "Šibenske bovule" promiču s osobitim žarom, članice su namijenile Udrugi "Kamenčići" za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Šibensko-kninske županije.



Pod voditeljskim aranžmanom iskusnog Nikole Urukala, publici su se predstavili brojni izvođači. U bogatom i raznovrsnom programu bilo je sadržaja za svačiji ukus. Večer je počela stihovima pjesme "Lipi moj grade" u izvedbi predsjednice "Šibenskih bovula", nastavila se Arsenovim bezvremenskim hitom "To je moj svijet" koju je odlično otpjevao Marko Zekanović.



Pročitani su i stihovi "Jednostavno te volin" Neve Baranović, pokojne pjesnikinje i zaljubljenice u teatar i izvornu šibensku rič. Priliku za recitiranje svoje "Balade o marangunu" dobila je i potpisnica ovih redaka, a na pjesnički niz nadovezala se i Duška Krnić te osnovnoškolka Elena Matošin, koja je recitirala stihove pjesme "Moja Krka" napisane za dokumentarni film o NP-u "Krka" .





Pljeskalo se potom mališanima plesne skupine 4.b razreda šibenske OŠ "Juraj Šižgorić" učiteljice Ivane Kalebić i klapi "Mirakul".



Kroz pjesmu "Ča" pjesnik Dinko Škevin prisjetio se Mladena Bjažića, velikog Zlarinjanina, pjesnika, književnika, novinara i filantropa.



Nakon nastupa klape "Sebeniko" te stihova Branke Rupić i Nene Bačelića, predstavio se prof. gitare Filip Ljubičić, kantautor Svetin Milutin Mačak, pjesnici Veronika Tomić i Antonio Lučić, kantautor Igor Lokas te vodička pjesnikinja Ljiljana Juričev-Martinčev.

Auditorij se oduševio i serijom skladbi novoosnovane šibenske klape "Gimnazijalke", koja će 16. ožujka samostalnim koncertom proslaviti prvi rođendan. Dugim pljeskom nagrađeni su i Emilija Mijatović, Rafaela Božić, Marija Ivoš, Ivica Ušljebrka, Tomislav Meštrić, Zorica Buljanović, Mirjana Majić, Jasenka Medvedec i Mirjana Peša, zadarski gosti-pjesnici okupljeni oko projekta "Millenium stih-pjesnički maraton" te Udruge književnih stvaralaca "Riječ iznad svega", kao i kantautori Mario Padelin i Atilio Orović. Publiku su koracima kizombe i tanga raznježili i plesni parovi iz Splita, jednako kao i Dragan Plenča interpretacijom legendarne "Ne daj se, Ines". Bogata kulturno-glazbena večer završila je zajedničkom pjesmom svih izvođača "Anđele moj".

24. travanj 2024 08:41