StoryEditorOCM
KolumneGLAVA U BALUNU

Svi čekaju što će reći Funcuti

25. svibnja 2017. - 16:13

Više nego ugodan bio je zajednički ručak Vladimira Anzulovića Zule, trenera košarkaša Šibenika, sa šibenskim sportskim izvjestiteljima. Zula je prilično benevolentno primao dobronamjerne savjete (i kritike) novinara, koji su ga uporno pratili cijelu sezonu.

 

No, kao da su ga najviše zaintrigirale šibenske (i dalmatinske) "priče iz davnine", u kojima su se tražili recepti za novu sezonu Baldekina. Posebice storija o tome kako su se nakon dvije sjajne sezone Moke u šibenskom dresu, čelnici slavne Šibenke, suočeni s talentom Dražena Petrovića, zahvalili Zoranu Slavniću na daljnjim uslugama.

Sa zanimanjem je Anzulović saslušao i prisjećanje na odlazak slavnog Tomislava Ivića sa Šubićevca u Hajduk prije četrdeset "i nešto" godina, kad je legendarni Tito Kirigin angažirao nadarenog splitskog trenera sa željom da se uz furešti tercet Mešković – Holcer – Oblak široko otvore vrata "kaljenju" mladih (Šurjaka, Žungula, Rožića…).
– I ja sam spreman pružiti veću minutažu mladima, pa i otpisati neke od starijih prvotimaca, ali prije toga mi u klubu moraju jasno kazati koji je temeljni cilj za novu sezonu. Lako je planirati rad i igru kad znaš što se želi, s koliko sredstava se može po pojačanja – jasan je bio Zula.

Nekako usporedo s novinarsko-trenerskim ručkom trajao je i "summit" šibenskih Funcuta u starim prostorijama na Baldekinu.
– Pozitivno sam iznenađen tijekom sastanka. Nije tu bilo ni povišenih tonova, ni ultimatuma. Moji su me mlađi navijači ugodno iznenadili zrelim razmišljanjima i stupnjem tolerancije – kazivao nam je Boris Pelajić Pele, jedan od najstarijih šibenskih navijača, ne krijući da su Funcuti prvenstveno raspravljali o tome jesu li spremni prihvatiti bilo kakvu verziju udruživanja snaga s ljutim lokalnim rivalom Jollyjem.
Javna je tajna i kako je glavni sponzor GKK Šibenik, turska Dogus grupa, spriječila predsjednika kluba Antu Grpca da o detaljima moguće suradnje izlazi u medijima prije jasno izraženog stava Funcuta.

 

U međuvremenu se u šibenskim (sportskim) kuloarima pojavila "lajt-verzija" projektiranja sportskog mosta između "građana" i Jollyja. O novom klupskom vodstvu, koje bi u vrhu, osim predsjednika Grpca, imalo šest članova. Trojicu zaposlenika Dogus grupe, kao temeljnog sponzora, te po jednog predstavnika Jollyja (i ostalih tvrtki, koje bi pratile šibensku košarku), Grada Šibenika i Funcuta. Taj prijedlog sadrži i nemalu košarkašku notu. Primjerice, da predstavnik Funcuta bude dojučerašnji prvotimac "građana" Ivan Blaće ili sugestiju da Jolly (i ostale tvrtke) predstavlja Davor Vidačak, koji bi simbolički spajao staro i novo. Riječ je šibenskom košarkaškom veteranu, koji je bio kapetan Šibenke, a u posljednjih nekoliko godina sportski direktor Jollyja!

Prijedlog se doima i praktičnim, i racionalnim u financijskom i sportskom smislu. To više što je Jolly u ovom trenutku ugovorno vezan sa samo jednim, jedinim igračem, Zadraninom Ivanom Novačićem!
Sa zaključcima, dakako, ne valja žuriti, ali prvi je dojam da je i takva "lajt-verzija" teško probavljiva za nemali dio Funcuta!

24. travanj 2024 12:51