StoryEditorOCM
KolumneGLAVA ŠOTOBRACO

Plastična boca iz hakiranoga kontejnera od škovaca

6. studenog 2019. - 11:23

Dobra Parona je sa teškon sprdnjon u glasu prokomentirala informaciju da se navršilo 50 godina interneta. Tada je nikomen Amerikancu prvi put uspilo poslati informaciju s jednoga na drugi kompjuter iz vojnoga sustava i otada se samo razvijalo ono šta komunikacijski tuta forca živimo danas.

 

- Ma neš ti! – rekla je El Tigreu smijući se. Jerbo - kune se s rukon na srcu - i prije pojave otoga interneta, nježina je mater, od koje je priuzela posal, sa svojon konkurencijon komunicirala priko špakera, bez ikakve žice. Kada bi nešto udaljenija betulica ka udarnu spizu otoga dana pripremala tripice, njezin špaker odbija bi kuvati isto jelo. Sve da je i tila, uređaj bi se pokvarija, zasta i ukopa se ka tovar dajući jon nepogrešivu informaciju neka sprema gulaš, jerbo bi tržište u protivnomen postalo pritrpano sa tripicaman. Tako je nternet zapravo, nasta u nježinoj kaletici, priko najobičnijega špakera na plin i struju, bez „e“ od elektronike, bitova i bajtova, a sve ostalo su imperijalna američka posizanja za svimen šta valja u svitu.

 

- Nemojte mi ništa govoriti! Internet me upozorava da ću u penziju za koji misec, a đir obalon upravo mi je potvrdija da sve više ljudi điraje ol’ sidi po štekatiman. Pa ako je sve manje naroda zaposleno, ko će me onda uzdržavati za vrime mirovine!?- zabrinuto je Bili Smo Uskoro zakoracija u betulicu. Na to mu je El Tigre otpovrnija da internet kaže i oto da more raditi na četri sata, pa neka izvoli, ali ovi ni abada. Oće uživati u penziji bez ikakve tlake i zamirija je tako provesti dugo godina.

 

Ne samo šta se dobro i zdravo ćuti, šta čilo nosi život, nego mu je još prija 20 godina jedna vračara sasvin ozbiljno prorekla da će dugo živiti, jerbo je u prošlomen životu bija kornjača. A za ote se krotke, bezazlene beštije znade da su, šta iđu starije, sve življe - i plodnije, vidi vraga!

 

- Mi otprije znademo da si kornjača, a nismo babe-vračare! - pogleda ga je ozbiljno El Tigre, namigujući Dobroj Paroni.

 

- Svaki put kada je na tebe bija red zavrtiti turu pića, pokret kojin si se maša za takujin u zadnjen đepu traja je i traja… I sigurno bi potraja doklen svi ne krepanu o’ žeđi… Da si u prošlomen životu bija nika okretnija beštija - recimo mungos, kobra, ol’ rivolveraš na Divljen zapadu - to bi se vidilo u otoj kretnji - objasnija je El Tigre, gledajući ga netremice. Na to mu je Dobra Parona, susprežući se od provale smija, sasvin ozbiljno rekla kako je on, budući da je na takujinu bija tolko spor, sasvin dovoljno uštedija za penziju, pa nije na mistu briga za njegovu budućnost.

 

Onda su počeli raspredati od otomen šta bi za čovika bila časna smrt, ionako će ovih dana s cvićon na groblja. Dobra Parona naravski, hitro se prikrstila, al’ su jon odrebatili neka ne dramatizira bez veze, ka da oto nije dil života.

 

El Tigre se izjasnija za blaženu smrt u snu, na šta je B.S Uskoro vrlo ozbiljno izjavija da će skončati u stotoj slatkon smrću, sa barenko 65 godina mlađon u postelji.

 

- Ako judi-kornjače neće briniti o natalitetu u nas, ko će onda? Smrt će biti još lipša, doda je, ako se poklopi s njegovon miljunton skupljenon plastičnon bocon iz hakiranoga podzemnoga kontejnera povezanoga s interneton...

20. travanj 2024 18:06