StoryEditorOCM
KolumneGLAVA ŠOTOBRACO

Piva na račun stranke

27. ožujka 2019. - 09:44

Dobra Parona priča svojim najdražin mušterijaman kako jon je dan prije obraz otpada na blagajni poznatoga trgovačkoga lanca.
Pita je blagajnica ima li karticu, da jon unese iznos radi bodova i budućih popusta, a ona, nako ćorava bez oćala, iz takujina iščupa stranačku iskaznicu.

- Ovo van je HDZ, neće prođe! - rekla jon je žena nakon šta je onu plastiku provukla kroz procip u makini na banku.

- Ajme, skužajte, evo je! - pružila jon je drugu, a blagajnica slegne rameniman i odgovara da jon sustav ne prima HNS...

- E, a biće niste imali uza se i onu iz SDSS-a, inbokaje je El Tigre namigujući prema Bili Smo Uskoro.

- Samo se vi sprdajte sa mojon mukon! - tiho je rekla Dobra Parona. Meni je obraz otpada, jerbo je ispalo da san se, pružajući zabunon stranačke iskaznice, tila ogrebati o trgovački centar, da san se namirila postići nešto ekstra, šta mi ne pripada...

- A čujte, oti centri ionako vaik od nas žele izvući makar po kune više, pa šta i mi ne bi na istu fintu provali od njih imati teke profita nabaška? I šta vas uopće tolko brine kako je blagajnica protumačila otaj vaš mac stranačkih iskaznica pukin slučajen prikazan dok niste došli do kartice trgovačkoga centra? Ma ajte molin vas - odmanija je rukon El Tigre i da jon mot neka in donese turu.

Obraz otpada

- Nije baš tako, otpovrnila mu je pokunjeno. Jerbo - nastavila je prepričavati epizodu s blagajne - žena me je na kraju prodorno pogledala, čak i pomalo uvriđeno rekla: "A šta vi mislite, draga gospojo, da mi mušterije svoga centra svrstavamo prema stranačkoj pripadnosti? Kuna je kuna, ma iz čijih redova nan došla!" Eto, zato mi obraz otpada, ponovila je skrušeno dobra i poštena gazdarica, milo ju je bilo gledati i slušati.

- Kome kuna, a nekome ćuna! - zaustija je na to El Tigre i odma šporku gubičinu pokrija dlanon, skužavajući se na prostoti. Ona je bila previše povučena u mračne misli da bi oto uopće registrirala, a B.S. Uskoro nadoveza se sa konstatacijon da je blagajnicu očito inspirirala izjava Lovre Kuščevića u vezi sa izboron nove ravnateljice NP "Krka", koja je navodno, još samo par dana prije izbora bila članica HNS-a. Lipo je čovik reka da niko ne more biti na dvi stranačke katrige istodobno samon logikon statuta, a ka drugo, to sve nema nikakve veze jerbo je žena izabrana isključivo zbog svojih stručnih referenci. I tačka.

Natječaj za šeficu

El Tigre nezadovoljno je zavrtija glavon. Jerbo, informatički sustav trgovačkog centra koji ne reagira na stranačku pripadnost, još ako su koalicijski partneri po sridi, nije dobar sustav. On se ostavija svih ambicija u politici, prizna in je, onoga trenutka kada se na člansku iskaznicu prve i jedine demokratske partije - zna se koje - više nije mogla dobiti piva u običnoj gostijonici. Oto je bilo ka stvoreno za maloga stranačkoga čovika, dok nije priraslo u sistem za izabrane! - reka je kiselo i zaključija, obraćajući se Dobroj Paroni, kako je ona take sriće da bi na natječaju za šeficu kakvog javnog poduzeća sigurno priložila karticu trgovačkoga centra.

- A ja mislin, podbočila se ona prema njemu, da je Milan Bandić isprdak od miša u odnosu na vas! Ako koko mirita počasni doktorat zagrebačkog sveučilišta poslin ove analize, onda se to vi...

- A ne, ne, Banderasu nema ravna! - skrušeno je odgovorija pun poštovanja prema zagrebačkomen poteštatu. Još nikome nije uspilo pomiriti vodozemce i kopitare u jednoj osobi, a da imaš potporu beštija sa šapaman i onih sa rukaman: pije vodu ka žaba, radi ka konj, a u stopu ga pratu pasić Rudi i birači...

22. travanj 2024 00:23