StoryEditorOCM
KolumneGLAVA ŠOTOBRACO

Reciklaža za koaliciju

13. ožujka 2019. - 10:55

Dobra Parona duboko je uzdanila prije nego šta je svojin najdražin mušterijaman ispričala susret sa poznaton jon socijalnom radnicon. Uprav' su se trevile otoga jutra pa ju je dobra i poštena gazdarica priupitala o situaciji u nježinomen osjetljivomen poslu, naročito poslin jezivoga događaja na Pagu.

- Zamislite, skršila je ruke, rekla mi je da bi cili naš centar izaša na ulicu, prosvjedovati i solidarizirati se sa ravnateljicon i kolegaman u Zadru, samo da imamo Pojanu. Al' kako je tamo duboka buža, provalija - ništa od demonštracija! Ipak, mene raduje borbeni, nepokolebljivi rvaski duh koji je osta sačuvan i sigurno bi izaša vanka da ima uvjeta!

Pri tomen jon je pogled stalno zapinja za bokun čajne kobasice zamotane u kartu, koju je El Tigre donija sa sebon i metnija sa bande šanka. Duboko, neizrečeno razočaranje ogledalo se u nježinin očiman: zar pokraj njenog lipog mrsa ikome pada na pamet mašati se industrijskih proizvoda!? Da tema koju je načela nije tako aktualna i bolna, već bi ona njemu rekla viza-vi otoga salama šta ga iđe!

Poklopili se ušiman

- Strašan borbeni duh! Ne mogu od smija, jerbo se slomija na pizdariji! Ja bi se bome, neustrašivo spustija u onu provaliju demonstrirati, jerbo je i to Pojana, samo iz druge perspektive. Šta nije!? - reka je oštro Bili Smo Uskoro i pocidija gucalj travarice.

- Aaa, nemoj tako - opomenija ga je El Tigre, očito pun razumijevanja za argumente lokalnih socijalnih radnika. Ako demonstriraš na ravnoj Pojani, onda si, recimo, na poziciji nula. A sađeš li fondo, onda si na minus 13 metara! Napravi đir, paš' ozgara viditi da su oni ogromni bageri na dnu buže sitni ka dičje igračke, a ljudi paru čimavice... Taki bi bija i glas prosvidnika iz one profunde: dalek, piskutav, nerazumljiv i beznačajan – reka je El Tigre ka amen.

- Ja samo razumin da su socijalni radnici možda svatili da bi onaj ko izađe demonstrirati triba biti kontra sviju! Protiv ciloga sustava, računajući policiju, vlastitu socijalnu službu, sudstvo, ministarstvo i Vladu. Zato su se poklopili ušiman, pa in je raskopana Pojana samo argument za ne učiniti ništa! - otpovrnija mu je B.S. Uskoro.

Ekološki standardi

- Ček, ček, jel' ti oto želiš kasti da je društveno političko stanje u zemji ka iz onoga vica o Cigi kojemu je mali upa u septičku jamu, pa kada ga je izvadija, pita ženu oće li ga prati ol' će napraviti novoga? - cili se ušpicija El Tigre prema svomen prijateju, stisnija oči i prominija glas u zmijsko siktanje. Još je dovatija onu čajnu kobasicu i lagano, ritmički š njon lupka po otvorenomen dlanu live ruke, ka pravi policjot sa pendrekon, spaljujući pogledon čovika prid sebon.

- Puštite, puštite, lako se oprati kada upaneš u kiblu, al' ko će spasiti oštrige u Stonu od onoga virusa iz septičkih jama? - priokrenila je Dobra Parona temu cila pristravljena da ovi ludonja ne ispendreči svoga prijateja sa onon kobasicon.

- Lako to, a ko će spasiti koaliciju Pupovčevoga SDSS-a sa HDZ-on nakon incidenta sa Krnjon na maškaraman u Kaštelima? - priokrenilo se u hipu El Tigreovo raspoloženje, a oči mu se otvorile i zasjale. Spaliti lutku čovika, tako da razmišlja razvrgniti politički savez...

- Užgati, to mogu samo prokleti amateri! - sa gnušanjen su, u jedan glas uzviknili Dobra Parona i B.S. Uskoro. Na to je El Tigre poentira da su ga tribali isporučiti Novici u "Zeleni grad" na reciklažu. Sve bi ostalo u istomen političkomen kolu, i u skladu sa visokin ekološkin standardiman...

27. travanj 2024 00:12