StoryEditorOCM
KolumneGLAVA ŠOTOBRACO

Predozirana inicijativa

16. ožujka 2018. - 22:10

Konačno se narod more malo odmakniti od Istanbulske konvencije, pomislila je Dobra Parona čitajući kako bi Krešo Beljak, šef HSS-a, uzgojen marihuane priporodija zemju dok potegneš srk-dva trave. Već jon je pun kufer razmišljanja šta će napisati na malešni, tisni WC, jedini koji ima u svojoj betulici.
- Ajme, glava mi je puna otih rodova koji mogu stati u samo dva spola. Ako lipo pituran vrata i prikeljin na zahod slova M/Ž, oće li se neko koji se ćuti ko će više znati kako, naći uvriđenin i pogaženih prava? A tila bi se ipak kako triba pripremiti za sezonu - glasno iznosi svojin virnin mušterijaman šta je proganja i noćiman jon ne da usniti ka poštenoj ženi. Uostalon, zaključila je, već oho-ho godina ima otaj jedan jedini, za ne reć' dvospolni zahod i s timen nikada nije imala neprilika, pa neće valjda ni sada.

 

- Pa šta bi bilo problema, kada baš ne pantimo da je u vaš bufetić ušla čestita žena osin vas, odgovorija jon je na to El Tigre.
A vi ionako imate svoje odaje, pa prema tomen, zahod služi samo frajerima, reka je ponosno i napuva se za šankon ka tukac.
- Jel'te... Baš frajerima? Šta ja znaden, vi mi već duže vrimena sve više sličite na ženu zarobljenu u muškomen tilu. Pari mi se da van cice sve više restu, otpovrnila mu je veselo se cerekajući.
- O, vidin ja da Beljak duva travu u Saboru do pete, tolko dobro da dim dolazi i do nas! - sportski je privatija nenadani ubod.
- Pa kako neće duvati, kada se Rvaska konačno popela na sami europski vrv, čita Bili Smo Uskoro novinski naslov. Ne po bi-di-piju, nego po izdvajanjima za političare i javni sektor. Ljudi moji, zavapija je B.S. Uskoro, dajemo in toliko da mogu motati čisti cvit sve u šešnajst, samo Grci za svoje političare trošu više narodnoga bogastva. Biće je Beljak friško bija u Amsterdamu, di u onin njiovin kafeiman ne smiš zapaliti duvan jerbo je oto ipak otrov, ali trave moreš kolko oš. A da se nije navuka? - zabrinit je B.S. Uskoro za seljačkoga prvaka.

 

- Je. Na naš proračun sigurno, odgovorija mu je El Tigre između dva guclja. To je reć ovisnost, droga je za oto kamilica, doda je.
- A puštite vi, neka našega Kreše, svaka mu vaja, zatrepćala je okicaman Dobra Parona. A kada ona tako učini i još zabaci kosicu iza uva, znači da je vrag odnija šalu, jerbo je na pomolu novi jubimac iz javnoga života, dobro znadu ova dvojica.
- Čujte, čovik je zbrojija dva i dva, opravdava ona svoga Krešu Znade on da nan za spas zemje i naroda tribaju žvelta rješenja, a ota marihuana je brzorastuća i visoko dohodovna kultura. Razbacaš po zemlji teke onoga simena ka od spize za tiće i odaš sa rukama u žepu do prve berbe i prvih litara likovitoga uja, navila se ka da je progucala priručnik iz agronomije.
- E, vidi se da je Kreše pravi čovik, politički prvak izresta iz zemlje ka i stabljika marihuane... Ma isto mi se pari da se predozira, oprezno je reka B.S. Uskoro, da se obožavateljica ne uvridi.
-Šta, oćete reć da od njegove saborske inicijative ništa neće biti? - oškoprcnila se.
-Ko kaže? Evo da će prvo biti novi skandal u kulturi, uvjerava ju El Tigre. Ona mlada fotografkinja, na čiju se sliku u Osijeku zgražaju, napraviće P... dim 2. "I mala je prišla na marihuanu, a nije na proračunu! Šta vi čekate?" - tako će napisati ispod nove fotografije, pa neka se dimi do kraja...

20. travanj 2024 07:10