StoryEditorOCM
KolumneGLAVA ŠOTOBRACO

Kuglice od pramenke

18. veljače 2018. - 14:15

Dobra Parona sva je zadivljena informacijon iz novina da će Šveđani vrlo skoro u javni prevoz uvesti autobuse bez vozača. Još uvik isprobavaju ote buseve u kojiman je od posade jedino takozvani domaćin, nešto ka mali od busa koji zatvara vrata nakon šta putnici uđu i poslin sidi ka cikova dok automat vozi, koči, zaustavlja vozilo i radi sve šta inače radi šofer.
– Eto, tako Šveđani, a šta smo to mi ižinjali u zadnje vrime? Di je naš, rvaski priključak na visoku tehnologiju, ne računajući maloga Matu Rimca? – okrenila se ona svojim najdražin mušterijaman.
– Ma ajte molin vas, dobra i poštena gazdarice! – odmanija je rukon El Tigre. To je samo još jedan pi-ar ovih bogataških zemalja koje će muževe i žene također zaminiti robotiman i ništa više – zaključija je ka da je do jučer sidija u upravnomen odboru tehnološke kompanije koja razvija samovozeće aute.

Vodička obilaznica

– Ma da, vi ćete nan reći! – posprdno ga je ošacovala Dobra Parona. Još ga je tila otrovnije ubosti, pa je u po glasa rekla kako je sve šta je on ižinja jedino način da ne dobije teniski lakat dok prinosi čašu justima.
– Je, ja ću van reći da je oto najobičnija glupost! Jerbo, bus ka vozi automaski, ali mu ipak triba čovik da bi zatvara vrata nakon šta putnici uđu... To je isto ka da rečete da je roketa ispaljena u svemir pala na zemju u po puta, jerbo je kolpalo ložača parne makine – otpovrnija jon je smireno, ne obazirući se na oni nježin otrovni ubod.
– Ja se samo pitan – priključija se diskusiji Bili Smo Uskoro – kako bi otaj švedski automaski, samovozeći bus proša vodičkon obilaznicon? Recimo, da skrivi prometnu, šta bi reka naš ministar prometa Butković? Pitan ovo – objasnija je – jerbo je na toj, za investitora HC idealnoj testi, dosad za nesriću vaik bija kriv takozvani judski faktor.
– U čemu je problem!? – pogleda ga je El Tigre začuđeno. Pa jopeta bi za naše ministarstvo bija kriv judski faktor, jerbo mali od busa, onaj koji zatvara vrata, triba manualno, priko običnih mehaničkih poluga vozilu zanositi zadnji đir u specijalnin prilikaman, ka šta je vožnja vodiškon obilaznicon. Međutin, nije napravija svoje, šta i ne bi čudilo da se dogodi čoviku u autobusu punomen prpošnih Šveđanki.
– E, pun samovozeći bus Šveđanki dobar je za turizam, ali ne doprinosi sigurnosti prometa – počeša se zbunjeno po glavi B.S. Uskoro.

Rvaski ižinj

– Tolko, znači, o automaskoj vožnji – razočarano je rekla Dobra Parona. Zadnji rvaski ižinj koji je obećava, sitila se, bija je prija četiri godine, kada se na velika zvona dalo kako su naši znanstvenici otkrili da vunene kuglice od naše ovce pramenke imaju posebna svojstva upijanja masnoća i upravo su idealne za saniranje štete od izlivanja nafte na bušotinaman. Ma kakva merino, ol koja druga raca ovce, jedino pramenka. Međutin, sve je stalo – nit' pravimo kuglice, nit' bužamo naftu. A baš bi bilo lipo i unosno da rvaske žene sveudilj pravu kuglice, dok in muževi bez zaposlenja pomažu namatati pređu.
– Odlučite se na kraju, šta ste: pletilja ol' krčmarica – otpovrnija jon je El Tigre. – Jerbo, kada čovik pomaže ženi namatati pređu, onda oba dvi ruke drži atento i ukočeno prid sebon pa je opće poznato da u tako nemoćnon položaju ne more piti. A kada čoviku piće nije dostupno, tada ni vi, draga gospojo, nemate kunu u žepu. Jasno ka bili dan!
– E, tu ste u pravu, svaka čast! Neka onda, umisto muževa, pređu namatat automat. Valjda su oti Šveđani sposobni napraviti jedan koji more zaminiti muža – rekla je i počastila turon.

18. travanj 2024 03:18