StoryEditorOCM
KolumneGLAVA ŠOTOBRACO

Hibridna spiza za hibridno ratovanje

20. prosinca 2017. - 10:51

Dobra Parona ne more od muke šta premijer Plenković sa svojon svitom nije poslin sastanka u Solarisu ruča u nježinoj betulici, nego u restoranu bližen rivi. Triba jon kakva reklama, pa računa da bi sve te pantumine sa neviđenin osiguranjen ovih dana, o kakviman su ritki pisali, bile od koristi da se teke čuje za nježinu betulicu.

– Ma dajte molin vas, to su se novinariman javili niki građani kojiman Plenkijevi čuvari sa žicaman iz ušiju nisu dali proć obalon auton ni pješice. Pa šta imaju raditi na rivi usrid zime i u tu uru dok mudre glave ručavaju? Nema ih ni liti u điru – odgovara jon El Tigre.
– Pa to se i ja pitan – govori ona. Bilo bi Plenkiju bolje ode, gori, a ja bi poslužila nezaboravni ručak. Pantili bi ga cili život – rekla je samouvjereno.
– Samo ne znan od koga triba čuvati pusti stari grad? Ista stvar ka da se mire osiguranja provodu na putu Vlade kroz Liku. Četrnajst ovaca i pet krava ima se za viditi uz cestu od Sv. Roka do Karlovca – otpovrnija je Bili Smo Uskoro i salija u sebe travaricu ka u škalju.

Ispravak netočnog navoda

– Ispravak! – uskliknija je El Tigre ka u Saboru. Dvanajst ovaca i tri krave, jerbo su par glava stoke krupnog i sitnog zuba raznili vuci prija dva-tri miseca – izbifla je pari da je proguca statistički godišnjak. Na to je Dobra Parona iznila staro narodno mudroslovlje prema kojen "di ima blaga, ima i štete".
– A drugo – nastavija je El Tigre – šta se čudite strogin mirama osiguranja? Oli se ne sićate – nastavija je – kako je Sanadera, unatoč osiguranju, posra golub za vrime predizborne kampanje? Namisto da bodigard podmetne vlastito tilo prid šuc iz zraka, ipak je meta bila pogođena. S odmakon od tolko godina mislin da je oto bija eklatantan primjer hibridnog napada na jednoga dužnosnika. Doduše, s onim traljama od MIG-ova nije se ni moga štititi zračni prostor; bili su najopasniji kada letu! – zaključija je El Tigre i namistija facu stručnjaka za sigurnost.

– Pa nije bodigard bija lud da se baci prid golubov itac! Radije na metak – odgovorija je B.S. Uskoro i onda se vrlo ozbiljno, u isto vrime i oprezno, obratija Dobroj Paroni.
– Ovo u vezi sa Plenkijen... Šta bi vi ponudili njemu i sviti tolko dobroga? Nemojte samo reć oglavinu, jerbo je premijeru sigurno dosta ušiju di triba i ne triba...
– Okinila bi uši i ostalo skuvala sa fažolon i orzon! Pa da vidiš – zacičala je od veselja.
– Eto, vidite, pravo hibridno ratovanje za izazivanje unutarnjih eksplozija i potresa kod konzumenata! Još uvik tvrdite da su mire sigurnosti suvišne? – zaključija je temu B.S. Uskoro.

24. travanj 2024 10:30