StoryEditorOCM
KolumneGLAVA ŠOTOBRACO

Veliki Brat iz škovaca

6. prosinca 2017. - 09:40

Kada vidin ove naše početke razvrstavanja škovaca i svega šta iđe uz to, odma se sitin jedne fine gospoje, Švabice koja je ode litovala prija par godina. I znate šta mi je rekla? - pogledala je Dobra Parona značajno u svoje najdraže mušterije strateški raspoređene livo i desno od nje. Naravski, dva para očiju iz kojih je virila jedino štufina gledala su je nezainteresirano.
- Kazala mi je ota fina gospoja: "Virujte, odmaran se od razvrstavanja otpada. U svojoj zemlji pritvorila san se u škovacinicu, blago vamin šta van oto još uvik ne propisuju!"

Sitni interesi

A vidi sad! - krši ruke Dobra Parona čitajući informaciju da ekipe "Čistoće" obilazu Meterize, Ražine i Jurase brojeći kante ne bi li in metnili čipove i bar-kodove. Tako da te Veliki Brat milo gleda također iz škovaca!
- I onda ste sritne i zadovoljne satiman promatrale kako mačke razvlaču one sakete sa škovacaman, a fina Švabica samo je uzdisala na romantični prizor za kaki je u svojon zemji uskraćena! - pogleda ju je El Tigre berekinski.
- Ajte gospojo, ako imate broj ote žene, okrenite ga jerbo me zanima kako su Švabe razrišlile tehnički problem čipova na kantaman za škovace, sasvin ozbiljno se za temu zainteresira Bili Smo Uskoro.
- A nećete vi, čip ka čip! Šta brige Velikoga Brata ako te motri i iz škovaca. Virtualan je i njemu ionako ništa ne smrdi! - otpovrnila mu je ona, na šta se B.S. Uskoro oštro usprotivija s ričima kako on već znade nas i našu sposobnost da svaku tehnologiju podvrgnemo svojin sitnin interesiman.

Garin čip

- Ja ne mogu od stra' ako ovi naši pobrkaju sve te čipove od kanta sa već postojećin čipoviman od pasa! Pa će na kraju ispasti da je rvaski ovčar Gare, a ne neki građanin iks-ipsilon, proizveja tolko i tolko smeća. I ajde ti sada Gari stavi soli na rep i plaćaj račune za škovace koje nisi napravija, samo zato šta je tako očita Veliki Brat iz škovaca! - objasnija in je B.S. Uskoro svoje strahove od nastupajućeg razvrstavanja otpada. Zbog toga, požalija se, slabo i nikako spava, a više i loče. Naravski, ovo zadnje Dobra Parona dočekala je sa odobravanjen, jerbo jon je promet ionako ništo oslabija u zadnje vrime.

-Znate, dali ste mi misliti, odgovorila mu je Dobra Parona brže-abolje lijući mu travaricu. To i ne mora biti tako loše, jerbo nije problem dokazati da rvaski ovčar Gare nikako ne more bacati škovace u kantu. Uostalon, neka "Čistoća" na sudu dokaže suprotno, umiruje ga.
- Ma puštite vi to, znamo mi naše pravosuđe! - umiša se El Tigre. Šta ako prođe teza tužitelja da Gare more bacati škovace, ako je već tolko pametan i sposoban ravnati cilin stadon ovaca!
- Ne znan šta tada, ali znaden kako izbjeći sve te pantumine sa razvrstavanjen škovaca, rekla je Dobra Parona.
- Šveđani ionako uvozu škovace, koristu ih za grijanje u toplanaman. Šta sve ove naše ne izvezemo njiman priko naše šibenske luke, ionako je nema ni u kakvin planoviman za kineska ulaganja u Rvasku! - sinila jon je ideja. Neka naš Gare ipak čuva ovce.

19. travanj 2024 21:58