StoryEditorOCM
KolumneGLAVA ŠOTOBRACO

Ovce pasu, a ćaća se smije

1. studenog 2017. - 11:04

Dobra Parona silno je zabrinuta zbog one novozelandske farmerice koja boravi u Sirani Pag na stručnomen usavršavanju. Prinila je televizija da bi gospoja, ka tila saznati tehnologiju proizvodnje čuvenoga, u svitu suvin zlaton nagrađivnoga sira od ovčijega mlika, pa se gazdarici sve pari da bi tržište vrlo skoro moga priplaviti novozelandski paški sir.

 

Tipična krađa, industrijska špijunaža, a mi lopoviman još i skale držimo svojon naivnom gostoljubivošću!
- Aj se ti izbori s otin bodulciman na čigovomen otoku ovaca ima 30 mijuna, a njih, otih kivija je četri mijuna. Svaka beštija daje mlika ka naša krava, a kada je ostrižeš, fine vune ima za šest obilatih muških veštita! - sa uzdahon je najavila sumrak jednoga od najuglednijih rvaskih brendova.
- Skužajte, šest veštita i ostane za nakurnjak, sve su oni oto pedantno izračunali! - odgovara jon El Tigre namigujući šoto sebe svomen kompanjonu.

- Jee, draga naša gazdarice, situacija je vrlo složena i konkurentska borba mora se voditi u za nas teškin i nejednakin uvjetiman, poduvatija je Bili Smo Uskoro duboko zagledan u dvi tri priostale suze travarice u čaši. Daklen, na šest novozelandskih ovaca dolazi jedan čoban, a u nas na jednu ovcu aburdaje šest vukova, dok čobana nema za likariju. Međutin, B.S. Uskoro drži da će nan Europska komisija izaći u susret ne bi li iz fondova aplicirali na sredstva za obuku kurjaka. Da se krvoloke namečene na lagani zalogaj nauči kako nema smisla da se dva brenda kolju. Jerbo, moran vas sititi da smo zaštitili vuka, a i dalmatinsku janjetinu, pogleda je značajno prema njojzi.

 

- Ne znan van ništa od otomen, osin šta mi nikako nije ćaro da nan Slovenci dosad nisu ukrali, oli barenko dali sve od sebe da prisvoju zaštićenoga vuka. Inače se jagmu za svaki naš brend, a kurjake ni pogledati. Čudno, čudno, zamislila se i kazala in da je oto, sve jon se pari, još zapetljanije od "Agrokora" i reforme zdravstva zajedno. Na spomen posrnuloga koncerna El Tigre je odma zavrnija očiman, jerbo ne more podniti ariju da je jedino Todorić glavni i odgovorni za ono šta potresa cilu zemju.

- Šta se tiče zdravstva, u sustav bi ubacija brijače koji su oduvik znali ustron puštati krv i ličiti sa pijavicaman, a u ovo prvo se ne želin petljati, odbrusija jon je uz odobravanje B.S. Uskoro.
- Ali, moran van reći šta san čula da je Todorić reka svojin sinoviman prija nego šta su se oni vratili u Rvasku! - zavapila je.
- Momci su mu, kune se moj izvor blizak familiji, kazali: "Ajmo ćaća zajedno kući!" A on da in je odgovorija neka iđu oni prvi, jerbo on ne more od smija! Morete to zamisliti, prikrila je obraze dlanoviman gledajući u njih.
- Pojma neman. Ali mogu zamisliti kako se Novozelanđani češu po timenu jerbo in nikako nije jasno kako to Rvati proizvedu više štetnog metana i zagadu atmosferu nego njiovih 30 mijuna ovaca. Otaj plin, ako niste znali, nastaje kada one žvaču sočnu travicu i odušivaju sve u šešnajst! - objasnija jon je El Tigre.

26. travanj 2024 11:26