StoryEditorOCM
KolumneGLAVA ŠOTOBRACO

Kujundžić i đavlije sprave

4. listopada 2017. - 15:19

Naravski da je Dobra Parona oman naman isprdala istup ministra zdravstva Kujundžića kada je najavija da će provaliju od tri miljarde kuna šta falu rvaskome zdravstvu nasuti tako da uzme dodatnih kunu, dvi-tri direktno iz žepa potrošača luksuznih proizvoda ka šta su alkohol, duvan i mobitel.

 

Ne razmišljajući uopće o prva dva izvora novoga rubanja građana, ka iz praće je izvalila da se oto nje ionako ne tiče, jerbo mobitel ne koristi otkako je saznala da je špijuniman moguće pratiti svakoga priko ote đavlije sprave.
– Aj, dok me nadzirala CIA, cila stvar mogla je još nekako i inponirati. Ali sada kada su Bosanci priznali da prisluškuju po Rvaskoj... Ma dajte, molin vas, neš ti države i agenata, još da i dodatno plaćan za oto! – rekla je gordo, cila umišljena šta je svojedobno donila dobru odluku za koju se nikad nije pokajala.

– E, biće to Bosanci mislu i za nas – otpovrnija jon je El Tigre. – A i šta bi drugo, kada je rečeni ministar, ka svojevrimeni otpadnik iz HDZ-a i prisidnik vlastite stranke "Rvaska zora", izjavljiva 2013. da je u pozadini njegove političke snage ne težnja za uzimanjen, nego davanjen. I naravski, da je Kujundžića suočiti s ovin tačnin citaton, on bi mrtvo ledeno, smirenin, propovidničkin glason reka da oto nije u nikakvoj kontradikciji u odnosu na ono šta traži danas ka HDZ-ov ministar zdravstva. Jerbo, njegova je želja od prvoga dana uperena na narodna davanja, pa ti reci šta drugo – podiga je El Tigre kažiprst visoko i pogleda fišo u oči prvo Dobru Paronu, a onda i svoga virnoga kompanjona.

 

– Ma u pravu si – odobrava ovi. – Prava država puku koji voli popiti triba ka dodatnu motivaciju dati barenko dvi-tri gajbe pive misečno, koju šteku duvana pušačiman, a oviman šta prkeljaju na mobitele bon od sto kuna! E, to bi bila država koju bi i Bosanci poštovali – cili se zapalija Bili Smo Uskoro. Još je pridoda da bi konačno rvaski građani u Europarlamentu tribali imati žveltoga zastupnika neka izborša da piva i duvan budu jednake kvalitete ka i u zemjaman stare Europe, kako je postigla Ljiljana Borzan za dičinje kašice Hipp.

– Naravski, a ne da nas truju svin i svačin! – podupire ga Dobra Parona.
– Ni slučajno – usprotivija se El Tigre. – Dimin švercanu robu, još samo da mi je piti pivu iz istoga izvora... – vapi gledajući u nebesa. – Jerbo, teške, najgore bolešćine ne dolazu od alkohola i duvana... Trošarina, trošarina satare čovika. Davanja, još uvik niste naučili!

26. travanj 2024 05:04